De klassiska skidtestarhelgerna är tillbaka i Vemdalen, Sälen och Åre

I november och december kommer de klassiska skidtestardagarna tillbaka till Vemdalen, Sälen och Åre. Du testar givetsvis årets nya skidor alldeles gratis. 

Det går mot vinter även denna höst. I år är skidtestardagarna tillbaka i de stora svenska skidorterna nu på försäsongen i november och december. Förra säsongen fick man ställa in samma arrangemang på grund av det där viruset som har härjat runt globalt.

Att sälja skidresor till svenska fjällen på försäsongen är inte alltid lätt. Kommer det någon snö? Hur många backar är öppna? Är det inte bara kallt, mörkt och hårt före jul? Och det är så sjukt mycket på jobbet före jul, hua! Dessa lätt pessimistiska ingångar gör också att boendepriserna kan vara riktigt attraktiva på skidorterna, ofta finns rabatterade specialpaket att hitta.

Du kanske undrar vilka all mountain skidor som du ska köpa och vill prova utbudet själv, då är ett besök på skidtestardagarna givet.

Att åka på skidtest i november och december kan vara episkt bra både snö- och vädermässigt, men att skruva ner förväntningarna något på föret samt att ta med sig en dos härligt skidpepp inombords är att rekommendera för att få en fin skidupplevelse. Även denna säsong är Vemdalen först ut, följt av Lindvallen i Sälen och sist Åre.

Skidtestardagarna 2021

  • Vemdalen v 47, fredag 26 – lördag 27 november
    • Liftarna öppna 09.00-15.00 vid Skalspasset i Vemdalsskalets skidområde.
  • Lindvallen Sälen v 48, fredag 3 – lördag 4 december
    • Liftarna öppna i Gustavbacken fredag & lördag: 09:00-18:00
  • Åre v 49, fredag 10 – lördag 11 december 
    • Liften VM8:an öppen 09:00-16:00
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
11 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (11)