Inga klassiska skidtestarhelger denna försäsong pga corona

Skidtestarhelgerna i Vemdalen, Sälen och Åre markerar starten på vintersäsongen för många inbitna skidåkare. I år blir det inget sådant arrangemang, då arrangörerna inte fått något undantag från restriktionerna pga corona med allmänna sammankomster på max 50 personer. 

I slutet på förra veckan kom besked från myndigheterna om att arrangörerna inte fick någon lättnad på 50-regeln i Sverige. Skistar och Svenskt Sportforum, som arrangerar skidtesten, tror inte heller att det är sannolikhet att någon förändring av denna restriktion kommer att ske förrän tidigast i början av nästa år, varför man meddelar att årets skidtestardagar inte kommer att hållas.

Förutom att det inte går att arrangera skidtest på grund av corona-regeln med max 50 personer så meddelar man också att kraft, tid och energi behöver gå till att corona-säkra den vanliga driften av skidanläggningarna inför vintern.

Vänta tills våren

Det finns en dialog mellan Skistar och Svenskt Sportforum om ett upplägg för en annan variant av Ski Test Weekend/Skidtestardagar till våren, men ”utvecklingen av Corona samt dialogen med Svenskt Sportforum och dess leverantörer får avgöra vart vi landar med denna idé” skriver man i pressmeddelandet.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.