...

Detta är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2018

Vi frågade er läsare ”Vilken är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer?”. Nu har ni tyckt till och här är vinnarna. 

1. Kläppen

Skidorten i Sälens sydligaste del var en riktigt raket även i denna omröstning. Kläppen vann bästa skidort för barn med 753 röster, vilket motsvarade lite drygt en femtedel av all inkomna röster.

Med maskotarna Trolle & Trolla i spetsen kör Kläppen tema Troll för barnen. Trolle cup är exempelvis en tävling där ungarna får susa ned mellan mjuka trollfigurer och tunnlar, medan alla hejar på. Andra saker på temat är bland annat Trollsafari, skattjakt, troll after ski och trolldisco. När det kommer till skidåkningen har Kläppen många blå och gröna pister, barnområden och rullband finns likaså, givetvis också barnskidskola.


2. Lofsdalen

Tvåa i omröstningen blev Lofsdalen. Med ynka en rösts marginal till bronsplatsen tog Lofsdalen hem silvret i omröstningen genom att få 508 röster. Lofsdalen lockar barnfamiljer med breda pister och barnvänliga liftar samt åkband. Här finns också sagospår för längdskidåkning, barnaktiviteter, lekland och bowling. I Snölandet och Loffeliften står skidlärare som liftvärdar, så att barnen kan få bra tips och råd. I det stora barnområdet leker barnen bland koner och figurer i backen, åker skidkarusell, träffar Lofsdalens maskot Loffe, åker skidor, gör trick eller går på skattjakt. Sittliften Lången tar hela familjen till både grön och blå skidåkning. Fallhöjden är dessutom inte fy skam med 492 meter, vilket är sjätte bäst i hela landet.


3. Funäsfjällen

På tredje plats hamnade Funäsfjällen som har sex liftsystem på samma liftkort: Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet.

Vilken är Sveriges bästa skidort för barnfamiljer 2017/2018?
3 636 röster totalt

Topp 3

Kläppen          753 röster (20.71%)
Lofsdalen        508 röster (13.97%)
Funäsfjällen     507 röster (13.94%)

Hela listan Sveriges bästa skidort för barnfamiljer
Hela listan Sveriges bästa skidort för barnfamiljer, röster i procent

Nomineringarna i omröstningen gick till så att vi startade en forumtråd under hösten 2017, där förslag på bra barnskidorter i Sverige mottogs. Utifrån detta satte vi sedan samman en lista med tio alternativ. Vi bestämde samtidigt att vi inte skulle släppa in nya nomineringar när omröstningen väl hade dragit igång.

Freeride.se har också gjort omröstningar i fyra andra kategorier, vilka du läser om nedan. Detta var andra året som vi hade votering om bästa svenska skidorterna för våra läsare. Förra året, vilket alltså var det första, utsåg vi enbart bästa skidort. Årets omröstningar i fem kategorier samlade totalt in 17 485 röster, där huvudkategorin bästa skidort var störst med 6 478 röster.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.