Detta är Sveriges bästa topptursområde 2021

Rösterna är räknade i den sista kategorin i Freerides stora omröstning och det står nu klart att området kring Riksgränsen återigen kan titulera sig som Sveriges bästa topptursområde 2020/2021.

Den bästa tiden för topptur är nu, så vad passar väl bättre än att avslöja Sveriges tre bästa topptursområden enligt freerides läsare? Totalt så har 5462 stycken röster räknats i denna kategori och av dessa så föll drygt 27 procent på området kring Riksgränsen som har varit våra läsares favorit sedan starten av denna omröstning.

Detta är alltså den sista kategorin som vi ska prisa, men tidigare under vintern har vi också utnämnt Sveriges bästa skidort, bästa skidort för barnfamiljer, bästa pist, bästa park och bästa offpistberg.

Nedan hittar ni hela resultatet i omröstningen om vart Sveriges bästa topptursområde finns:

1. Riksgränsen-Björkliden-Abisko

För tredje året i rad kniper området kring Riksgränsen hem vinsten i omröstningen om vilket som är Sveriges bästa topptursområde. 1479 stycken röster föll på detta idylliska men ack så mäktiga område, vilket innebär en överlägsen seger. Visste ni att Riksgränsen också röstades fram som Sveriges bästa offpistberg 2021?

2. Kittelfjäll

Apropå idylliska områden, på en välförtjänt andra plats hittar vi charmiga Kittelfjäll. Här tar du liften upp ovan trädgränsen och sedan står ett gigantiskt kalfjäll till förfogande. Enkelt och inbjudande för alla som älskar friåkning. Kittelfjäll var för övrigt också med på listan över Sveriges bästa offpistberg som vi presenterade tidigare i vintras.

3. Kebnekaise

Kebnekaise hamnade förra säsongen på plats fem på denna lista. Men i takt med att allt fler hittat ut i fjällvärlden så här väl sannolikt fler upptäckt området kring Sveriges högsta berg också. Intill Kebnekaise så har Svenska Turistföreningen en anläggningen vilket förstås underlättar vistelsen. Ljuvliga vidder och sjukt bra skidåkning finnes när förhållandena är rätta.

Resultat Sveriges bästa topptursområde 2020/2021:

Historiska vinnare Sveriges bästa topptursområde:

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.