Gesunda begärt i konkurs

Det har osat katt en tid kring Gesunda i Dalarna. Ekonomiska trubbel ledde till att skidanläggningen på Siljans västra strand inte öppnade denna vinter. Nu är bolaget begärt i konkurs. 

Gesundaberget ligger mellan Mora och Leksand, vid sjön Siljan i Dalarna. Fallhöjden är 270 meter och lutningen är väldigt uppskattad av medel och duktiga skidåkare, då man kan åka svart och röd pist som är ihållande bra från topp till botten.

Vintern som gick höll Gesunda stängt för skidåkning vilket vi berättat om tidigare. Nu står det klart att bolaget Gesundaberget AB som äger och driver anläggningen har begärts i konkurs.

Men det är inte helt säkert att konkursen kommer att gå igenom. Den som begärt bolaget i konkurs är nämligen ett bemanningsföretag som säger sig ha obetalda skulder i 10 miljoners klassen gentemot Gesundaberget AB. Detta för arbete som utförts åt Gesundaberget AB, men detta bestrider Gesunda och menar att bemanningsföretaget inte har någon  juridisk behörighet att begära dem i konkurs, rapporterar Sveriges radio.

Det juridiska spelet kring Gesunda lär fortsätta, koncernen där bolaget ingår är även inblandad i fler juridiska tvister.

Om du för övrigt är mer stadd i kassan än vad ovan nämnda bolag verkar vara så kan du kika på skidanläggningarna Vallåsen och Ulricehamn som är ute till försäljning. Köp inte en skidort, köp två. Eller kanske tom tre om/när Gesunda också kommer ut till försäljning.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
14 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (14)