Liftburen skidåkning mitt i Stockholm öppnar igen

De senaste veckornas snö och kyla gör att Hammarbybacken äntligen kan öppna delar av skidsystemet för alla skidsugna stockholmare.

Nästa måndag 20 december öppnar Hammarbybacken mitt i Stockholm. Vid säsongsöppning kommer Åre-nedfarten med tillhörande liftar (Globen och Sickla) att vara öppna.

I anslutning till Hammarbybacken pågår ett stort byggprojekt vilket gör att övriga nedfarter är stängda för tillfället och att antalet parkeringsplatser är begränsade så rekommendationen är att parkera på annan plats i närheten.

-Det är väldigt glädjande att kylan hållit i sig i storstaden under de senaste veckorna och att vi har kunnat producera så pass mycket snö. Det gör att vi har goda förhållanden i backen och äntligen kan öppna upp vintersäsongen tidigare än vanligt och välkomna alpina skidåkare i Stockholm till oss i Hammarbybacken. Vi vet att det är många som längtar efter att ta några åk i världscupsbacken mitt i stan, säger John Midelf, platschef för SkiStar Hammarbybacken.

För att minska onödiga köer och göra det enkelt och smidigt för alla besökare så rekommenderas att förboka och ladda på SkiPass digitalt. Skiduthyrningen är också öppen och även serveringen, samt skidskola som Friluftsfrämjandet sköter.

Öppettider Hammarbybacken fr o m 20 december:

Måndag-fredag: kl 15-21 (23 dec kl 9-15)

Lördag-söndag: kl 9-15 (julafton och juldagen stängt)

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.