Imorgon öppnar Stryn för sommarskidåkning: ”– kommer bli en kort säsong”

Imorgon öppnar legendariska Stryn sommerski i Norge för säsongen. Det är gott om snö just nu men det ser dessvärre ut att bli en kort säsong.

Imorgon (27 maj) öppnar äntligen Stryn sommerski i Norge. Premiären var tänkt att ske redan i torsdags men till följd av en stormig och snöig väderlek så har öppningen skjutis upp. Stryn har förutom liftburen skidåkning också åter öppnat upp för catskiing som vi testade på förra sommaren.

Skynda er om ni vill åka skidor i Stryn

Vill man njuta av skidåkning i Stryn i sommar är det dock dessvärre läge att skynda sig dit.

– Vi har bra förutsättningar än så länge, men snön har minskat snabbt i värmen som varit. Även om det just nu är snöstorm och det har fallit nysnö så kommer det bli en kort säsong. Vill man besöka Stryn sommerski i år måste man tänka på att komma så fort som möjligt. Säsongsavslutningen kan bli redan i mitten av juni om det inte håller sig kallt framöver, förklarar Nina Lensebakken på Stryn sommerski.

Har du tagit dig till Stryn och vill varva skidåkning med en aktivitet som är mer förknippad med sommar så rekommenderas vågsurf i Hoddevik och Ervik som ligger drygt två timmars bilresa från Stryn.

Kommer du åka till Stryn i sommar?

 

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.