Kristofer Turdell: ”–Hajken upp är värre än åket ned på Bec des Rosses”

Kristofer Turdell hade chansen att vinna totalen på Freeride World Tour om han vann på Bec des Rosses i Verbier idag och ledaren Markus Eder körde bort sig. Turdell levererade ett superbra åk med stora drop, fart och kontroll. Ett åk som ett annat år kanske hade räckt till seger, men icke idag. 

Det blev en tredjeplats, grattis! Hur kändes åket?
– Det gick snabbt, jag hann faktiskt inte tänka så mycket. Det var lite sådär som när man är uppe i väldigt hög fart och vet att snön är lite för dålig för att man ska kunna bromsa. Så just nu är jag bara väldigt glad över att ha tagit mig ner. Sen är ju hajken till vår start inte så jättemysigt, så innan åket står man där uppe och är nervös och längtar ner. Hajken är definitivt värre än åkningen.

Så det blev inte riktigt som du tänkte?
– Man kan säga att det blev som jag ville till 80 procent. Jag hade lite mer på gång i de nedre delarna av åket, men lyckade inte bromsa tillräckligt. Men jag är ganska nöjd ändå.

Vad säger du om din säsong i stort då?
– Jag är nöjd och känner att jag inte gjort några större misstag. Sedan är det ju alltid så att när man tittar tillbaka så ser man ju sällan på sin åkning som perfekt, utan man vill ju hela tiden förbättra sig. Men i det stora hela så är jag väldigt nöjd.

Turdells bronsåk

Artiklar om FWT 2019
Tanner Halls nya film
Japan Standard Time med Kristofer Turdell
Freeride-TV sammandrag: Final Freeride World Tour, Xtreme Verbier 2019
Carl Regnér om sin krasch
Reine Barkered om sitt åk i Verbier:

Text: Elin Turpeinen
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer