Lotten Rapp tvåa i FWQ-kvalet på Nya Zeeland

NZ Freeski Open fortsätter på jordens undersida, och i big mountainkvalet i The Remarkables körde Lotten Rapp in på en andra plats. Under helgen kördes även halfpipetävling i Cardrona, som vanns av Lyman Currier och Anais Caradeux.


Tävlingsfacet i The Remarkables.
Foto: Neil Kerr


Beau-James Wells
Foto: Neil Kerr
Sammanlagt fyra svenskar
hade letat sig ner till Nya Zeeland för att köra FWQ-tävlingen i The Remarkables. Förutom Lotten Rapp gick även Sanna Vikberg vidare från kvalet i damklassen som sjunde och sista tjej. Ytterligare en tjej, Elin von Friedrichs, körde kvalet och slutade tolva. På herrsidan var Victor Lundström ende svensk och slutade på tjugonde plats, en poäng och fem placeringar under kvalgränsen.

Finalerna i big mountaintävlingen kommer troligen inte köras förrän på torsdag (natten till torsdag, svensk tid) eftersom sämre väder är på väg in över området.

Pipetävlingen var som så ofta förut en mestadels amerikansk historia. Enda undantaget var Beau-James Wells, näst yngst av sönerna i den Nya Zeeländska skidfamiljen. Han satte sitt livs första back-to-back dubbelcorkar, men fick nöja sig med en andraplats. Amerikanen Lyman Currier hade ett aningens stabilare åk och tog förstaplatsen.

 

 


Resultat NZ Freeski Open Big Mountain Kval:

Herrar:


Damer:


 

Resultat NZ Freeski Open Halfpipe Final:

Herrar:


Damer:


Text: Hedda Berander

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.