Nikolai Schirmer bröt käkbenet första skiddagen

Norska superskidåkaren Nikolai Schirmer kraschade hårt nu på försäsongen.

Nikolai Schirmer satsade nyligen på att start säsongen i samma område som han inledde säsongen 17/18 med. Då körde han körde rännan bredvid Urdkjerringa i Lyngen första November.

Att vara ännu tidigare den här gången och dessutom krascha ledde till en tråkig tomahawk bland gömda stenar. Fraktur i käken, två brott i ena armen och en trasig hälsena närmare bestämt.

Nikolai rapporterar själv att han kommer få äta soppa i två veckor och att kirurgin för armfrakturerna gått bra. Hälsenans återhämtning kommer dock ta längre tid, och vi kommer få vänta några månader innan vi får se några nya skidåk från Nikolai denna säsongen.

Och supernormannen konkluderar att hans skador hittills inte uppstår vid högriskmomenten, som man kanske kan tro:
– Det känns som att det finns ett mönster med de skador som jag har haft. Jag lägger stort fokus så fort det är en situation med hög risk, som när jag droppar en klippa eller åker snorbrant. Men sedan missbedömer jag ”normal” skidåkning för att vara låg risk. Det är då jag skadar mig. Efter att man har skickat det och råladdat, när jag bara cruisar… 

Nikolai menar dock att skador är en del av den typ av skidåkning som han bedriver. Nu hoppas han att han mentalt ska hålla sig vid god vigör och klara rehabiliteringen efter skadorna.

Åket från den något mer lyckade säsongsstarten från 2017 kan ses här:

Text: Oscar Frick
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.