Ny webbserie med Kajsa Larsson och Malou Pettersson

Friåkarna Kajsa Larsson och Malou Pettersson har slått sina påsar ihop. Nu gör de en gemensam webbserie som de kallar ”KM Days”.  Pillows och pow-pow från Kanada utlovas! 

Hej Kajsa och Malou! Var gör ni just nu?
– Hej på dig! Just nu är vi i Revelstoke, BC, kom just in från en fin snöig dag på berget. Vi ska strax sätta oss och titta igenom vidoematerialet som vi har fått ihop under dagen. Det var en djup dag så förväntningarna är höga. Malou äter en jordnötssmör + nutella macka och jag (Kajsa) sitter här med min gröt, frukost till middag är det bästa.Hur kom det sig att ni startade er webbserie och hur lärde ni känna varandra förresten?
– Malou hade en ledig plats i ett hus i Biarritz i somras och jag (Kajsa) var sugen på att surfa efter 14 tolvtimmars pass i rad på ett läkemedelsföretag. Sagt och gjort, vi drog till Biarritz och surfade varje dag och lärde känna varandra. Vi har följt varandra på instagram ett bra tag men veckorna i biarritz var första gången vi träffades på riktigt. Det visade sig att vi hade väldigt kul ihop och båda var peppade på att göra något typ av projekt under vintern. Mellan våra surf sessions kom vi till slut fram till att en webbserie skulle vara ett bra format för att dela med oss av våra liv som skidåkare. Över 200 mail senare och timvis med skypekonversationer blev projektet verklighet.

Vad är tanken med er serie?
– Vår tanke är en webbserie som visar vår vardag som skidåkare. När vi letar fet skidåkning i Kanada, släpar på packning, svär över väder och jublar när vi får till det. Som visar upp hur det är att vara iväg på en säsong. Kampen för de där fem bra minuterna. Skador, illaluktande underställ, källsortering i minusgrader. Allt en modern skidåkare behöver stå ut med och bemästra. Lite vardags-feel-good-tv helt enkelt, som förhoppningsvis både bidrar med inspiration för egna äventyr och samtidigt får en tråkig måndag på ett kontor att kännas lite lättare. Eller ja, gör vi rätt, lite tyngre också. Och gråare! Fast på ett bra sätt alltså.

Hur ofta kommer ni att släppa avsnitt?
– Vi kommer släppa ett avsnitt i veckan på vår YouTube-kanal, varje onsdag för att vara mer exakt.

Gör ni allt själva eller är det filmare och klippare involverat?
– Vi vill att episoderna ska se proffsiga ut, visst vet vi hur man använder en kamera men detta jobbet är till för ett proffs. Vi har anlitat en filmare som helt enkelt reser med oss på våra äventyr. Casper Arvefors har fått det otroligt hårda jobbet att stå ut med oss fram tills mitten på Mars.Förutom er egen eminenta serie: Vilken är er skidrelaterade favorit-webbserie?
– Såklart är vi egenkära. Egentligen tittar vi inte på så många olika webbserier och utbudet är inte så stort heller. Men Hedvig Wessel har levererat många bra och Nikolai är duktig i vanlig ordning.

Hur är ni som åkare, har ni olika stil och är bra på olika saker eller hur ser skidåkarkombon ut er emellan?
– Första gången vi åkte skidor tillsammans var för tre veckor sedan, så vi har inte åkt så mycket ihop. Vi kan inte se någon skillnad riktigt än men båda är peppade och peppar varandra till att köra fortare och hoppa större. Det kommer säkert visa sig mer men nu känns vi kanska lika i det mesta, fast på ett bra sätt, liksom dubbelt upp!

Vad kommer vi att få se i kommande episoder av KM Days?
– Vad vill ni se? Nej, men mer skidåkning runt om i Kanada. Vi ska försöka köpa oss en bil i veckan för att ta oss runt och se mer berg. Vi ska bo i en stuga och ha den som bas för en episod av turbaserad skidåkning. En girl shred episod hoppas vi på att få ihop också då det kryllar av grymma tjejer i Revelstoke. Sen tar vi det också lite som livet kommer, precis som allt så ändras både förhållanden på berget och planerna så det blir som det blir, och ni får följa med.

Sist men inte minst: Vad önskar ni er allra mest just nu?
– Får man säga en skoter och en truck? Då gör jag det, säger Kajsa.
– Jag vill ha  en snöåsna! , säger Malou.

Malou Pettersson

Född när och var: Sundvall 1995, 8 Maj.
Uppväxt var: Åre
Bor idag: Reser runt för det mesta. Åre ibland.
Lärde sig åka skidor var: Nolbybacken i njuranda och i Åre
Vilken skidåkare inspirerar dig mest? Alla mina kompisar här i revy (Revelstoke)  som alltid peppar en och hittar på nya roliga grejer att åka.
Något specifikt mål med skidåkningen (FWT etx)? Är väldigt peppad på att göra mer videoprojekt i framtiden.
Sveriges bästa skidort enligt dig? Åre, självklart.
Håller till vart i vinter? Revelstoke! Bästa stället på jorden. Blir en liten trip till Chamonix, Åre och sedan förhoppningsvis Norge på vårkanten.
Sponsorer: Black Crows, 8848 altitude, Pomoca, Yniq eyewear.

Kajsa Larsson

Född när och var: Motala 1993, 11 Juni
Uppväxt var: Motala
Bor idag: Jag har mest saker i Jönköping där jag pluggar.
Lärde sig åka skidor var: Tandådalen – Sälen
Vilken skidåkare inspirerar dig mest? Tatum Monod kör fett, sen har jag alltid gillat hur Matilda Rapaport Hargin körde.
Något specifikt mål med skidåkningen (FWT etx)? Att bli så bra jag kan, vad det leder till får jag se. Tycker det är kul att tävla men FWQ är otroligt rörigt, så kommer förmodligen bli mer video-baserat framöver.
Sveriges bästa skidort enligt dig? Allt norr om Kiruna!
Håller till vart i vinter? Revelstoke fram tills Mars, sen Alperna och sist men inte minst Åre, Riksgränsen och Norge. Så peppad för säsongen.
Sponsorer: Norrøna, Poc, Hestra, Karitraa, Black Crows, Dalbello, Marker

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.