Över 100 personer festade i Åre – Polisen: ”Det kryllade av människor”

I onsdags avbröt polisen en stor hemmafest på ett boende för säsongsarbetare i Åre. Över 100 personer ska ha deltagit på festen och händelsen kommer nu att utredas.

I onsdags avbröt polisen i Åre en stor privat fest där över 100 personer deltog. Festen hölls i ett boende för säsongsarbetare och när polisen anlände till platsen med flera patruller sprang flera av festdeltagarna därifrån.
– Det absolut kryllade av människor. Jag skulle uppskatta att de var mellan 18 och 25 hela bunten och det var nog minst 100 personer. Det var fullt på båda våningsplanen. och det var så pass trångt att det inte var något utrymme alls emellan dem, de stod upp i varandra, allihop, säger Andreas Zehlander, polischef Åre till SVT Jämtland.

Det är oklart vart festen ägde rum, men de personer som bodde på platsen arbetade i Åre som säsongsarbetare.
– Vi bad att få prata med den som bodde där, och då kom det en tjej på cirka 20 år och som säger att det är hon och några till som bor där, och att de är säsongsarbetare i Åre.

Polisen väljer att poängtera att det inte rör sig om ett boende för säsongsarbetare på Skistar denna gång.
– Och att betona – det är inte Skistar, utan det är några andra verksamheter. Och det var också ditresta personer från Stockholm.

Anderas Zehlander, polischef i Åre, är nu orolig över att smittspridning kan ta ta fart i Åre som en följd av denna stora hemmafest.
– Jag känner mig faktiskt orolig ur pandemisynpukt. Alla de här 100 personerna jobbar ju någonstans idag, Och några är ute och skidar, några går på restaurang och några går på affären och handlar. Många av dem kommer att stå i någon form av kö inom en snar framtid. Jag känner mig orolig för vad det här skulle kunna leda till.

Händelsen anses allvarlig under rådande omständigheter och idag upprättades en anmälan om brott mot ordningslagen.
– Det här är en privat fest, men det finns fortfarande ett krav på begränsning vid åtta deltagare. Vi kommer försöka utreda om någon kan ses som arrangör till festen. Då får man prata med den eller dem om de försökte stoppa det. Det kan ju ha vällt in folk som de inte kunde kontrollera, säger Niklas Stjernlöf, jourhavande förundersökningsledare till TT.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
17 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (17)