Rekordintresse för skidåkning över jul- och nyår i Sälenfjällen

Sommarens svemester-trend verkar inte vika. I alla fall inte om man kikar på början av skidsäsongen i Sälen. Inför årets jul- och nyårsveckor ser Tandådalen-Hundfjället och Lindvallen en rejäl ökning av bokningsläget i jämförelse med föregående år.

Svemester-trenden är fortsätt stark och årets jul- och nyårsperiod är särskilt gynnsam för de som vill vara lediga: en extra vecka i kalendern gör att sex arbetsdagars ledighet kan ge upp till 16 dagars sammanhängande semester.

Det gör att fler än någonsin verkar värdesätta skidåkning tidigt på säsongen. I Sälenfjällens anläggningar Tandådalen-Hundfjället samt Lindvallen är intresset stort inför jul och nyår:
– Vi ser ett stort intresse för skidsemester hos oss i Sälen där bokningsläget inför jul och nyår ligger på hela plus 33 procent jämfört med samma period föregående år. Det visar ett tydligt ökat intresse för julfirande i fjällen där många vill tillbringa tid i skidbacken, säger Stefan Sjöstrand, vd för Skistar.

Redan förra vintersäsongen vidtog Sveriges skidanläggningar flera åtgärder för att minska smittspridningen på skidorterna. Branschorganisationen SLAO arbetade fram rutiner till de svenska skidorterna, något som man även jobbar vidare med denna vinter.

Inför vintersäsongen har nämnda Skistar filat på lösningar för att öka kundnyttan och minska smittspridningen som exempelvis digital incheckning på boenden, mobila nycklar för stugor och lägenheter samt möjlighet till hemkörning av hyrskidorna i Sälen.

Många svenska skidorter har också infört generösare av- och ombokningsvillkor, särskilt för de som bokar tidigt, vilket vi berättat om tidigare.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera