SAS lanserar flyglinjer från Danmark och England till Sälen

SAS lanserar nu flyglinjer från Danmark och England till Scandinavian Mountains Airport som blir belägen mellan Sälen och Trysil. De första engelska resenärerna kommer att landa den 28 december och dagen därpå anländer de första danskarna.

Lagom till nyårsfirandet startar SAS flyglinjen från London Heathrow Airport till Scandinavian Mountains Airport, som kommer att trafikeras på lördagar med en flygtid på drygt 2 timmar. I Danmark går flyget från Köpenhamn och Ålborg med en flygtid på 1 timme och 20 minuter från båda flygplatserna. I Köpenhamn kommer det att erbjudas två avgångar varje vecka, torsdagar och söndagar medans Ålborg endast trafikeras under söndagar.
-Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något som många efterfrågar. Vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet med SkiStar. Säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Scandinavian Mountains Airport Sälen-Trysil är den första flygplatsen som byggs i Sverige på 20 år och är privatägd av 33 företag. De nya linjerna från England och Danmark kommer att flygas med SAS nya bränslesnåla flygplan Airbus 320neo, som ska kunna reducera koldioxidutsläppen med upp till 18 procent. Även inrikeslinjerna inom Sverige som flygbolaget BRA (Braathens Regional Airlines) kommer att erbjuda, ska vara med klimatsmarta propellerplan, klimatkompenserade och med fossilfritt bränsle som tillval.

Trots miljösmart marknadsföring från alla inblandade parter så har kritiken som riktats ur en miljöaspekt varit stor, bland annat från POW (Protect Our Winters).

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.