Sommarvikarie på freeride: Petter Elfsberg

En tonkänslig Gävlebo med lärarkunnande i jibberisch rattar Freeride under kommande sommarveckor. 

Hej Petter, du är vikarierande redaktör på Freeride.se i sommar, berätta mer om dig själv?
– Jag är bosatt i Gävle och driver eget företag sedan en tid tillbaka efter att ha varit tränare på Freeskiinggymnasiet i Sandviken som tyvärr kommunen nyligen valde att lägga ned. Förutom skidåkning är det bräda både på snö och i vatten som gäller. I övrigt är jag en allkonstnär som gärna uttrycker mig kreativt genom film, bild och musik.

Apropå musik, du har nyligen gett ut en ny låt, eller hur?
-Ja det stämmer! ”Min Flicka”, den metaforiska historien om min farfars amerikanska fiskebåt finns för lyssning på Spotify! (lyssna här).

Tillbaka till skidåkningen, vad kan läsarna räkna med under kommande veckor?
-Jag ska göra mitt bästa för att uppdatera alla läsare med vad som händer i skidvärlden och försöka att hitta intressanta vinklar som kretsar kring skidåkning och närliggande sporter trots att sommaren står i full blom. Jag tänkte också försöka lyfta några profiler som jag tycker förtjänar lite uppmärksamhet. Kom gärna med förslag!

Hur har den gångna skidsäsogen varit?
-Den började bra redan i oktober med en veckas parkåkning på glaciär i Hintertux, Österrike (läs här) och slutade bra med många fina vår- och försommardagar i Funäsfjälen, Riksgränsen och Stryn (läs här). Däremellan har tyvärr mycket fallit bort då jag råkade ut för en otäck krasch i skogen i Ramundberget i januari med en långdragen hjärnskakning som följd.

Usch då! Hur mår du nu?
-För det mesta bra! Vardagen flyter på utan problem men jag har fortfarande känningar vid hård fysisk ansträngning. Hjärnskakningar ska definitivt tas på allvar.

Verkligen… Men om vi ska blicka bakåt i tiden, vilken är din största skidrelaterade merit?
-Haha, i friåknings-tävlingen Härjedals-Mästerskapen har jag en vinst i snowboardklassen, räknas det? Annars får jag nog luta mig tillbaka på puckelkarriären, ähum… där det står mellan en andraplats i Skidlärar-SM eller bronsmedaljen under SM-veckan i Skellefteå förra vintern i den prestigefyllda Old Boys-klassen, imponerande eller hur?

Oh ja! Vad ska du göra i sommar förutom att publicera artiklar på Freeride.se?
-Jag ska försöka njuta så mycket som möjligt av sommaren tillsammans med min dotter. Hoppas även på några fina dagar på havet med båt, och kanske några på surfbrädan.

Avslutningsvis, berätta något som vi inte vet om dig?
-Jag badar utomhus nästan varje dag från maj till oktober.

Lycka till som vikarierande redaktör, nu tar jag semester.
-Tusen tack, njut av ledigheten!

Petter Elfsberg

Född: 1988 i Gävle
Utbildning: Gick ut Medieprogrammet i Gävle 2007 och Svenska Skidlärarlinjen 2008 (numera Åre Skidlärarlinje) samt en drös tränarutbildningar inom skidåkning och träning.
Sysselsättning: Nybliven egenföretagare efter sex lärorika år som tränare på Freeskiinggymnasiet i Sandviken.
Favoritskidort: Funäsfjällen ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
Drömresa på skidor: Japan.
Instagram: @petterelfsberg

Petter Elfsberg var en av finalisterna i Freeride Video Awards 2018, hans bidrag ”To Search” ser ni här.

Tipsa  Petter: Vad vill du läsa om i sommar? Lämna en kommentar nedan och var med och påverka innehållet! Det går också bra att maila till: vikarie@freeride.se

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.