Ta Snälltåget till Hemavan Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll

I vinter kan ni ta tåget till Borgafjäll, Kittelfjäll och Hemavan-Tärnaby. Snälltåget har under februari månad fyra avgångar med tillhörande transfer som tar er till södra Lapplandsfjällen, en resa som är ett äventyr i sig.
Andra nya skidorter i år är Ramundberget, Tänndalen, Storulvån och Storlien. Precis som vanligt kör Snälltåget till Åre, Vemdalen.

Snälltåget är det lilla tågbolaget som erbjuder sina gäster en personligare resa. Låga priser, bra service och en riktig restaurangvagn lockar många resenärer till att resa med Snälltåget. Nytt för i år är flera avgångar till södra Lapplandsfjällen.

Under februari månad 2020 kan ni åka tåg med tillhörande transfer till fjälldestinationerna Hemavan Tärnaby, Kittelfjäll och Borgafjäll. Snälltåget erbjuder i anslutning till de svenska sportloven avgångar till och från södra Lapplandsfjällen under vecka 6, 7, 8 och 9. Tåget går norrut längs Inlandsbanan från Östersund och stannar i Dorotea, Vilhelmina och Storuman där anslutande transfer till respektive destination tar vid.

Att åka tåg är ett klimatsmart och avkopplande sätt att ta sig fram och resan i sig är ofta en del av äventyret, framför allt i norra Sverige. Längs inlandsbanan får ni njuta av vårt lands hisnande orörda natur från första parkett vilket håller de flesta resenärer vakna.

Precis som vanlig kör Snälltåget till Åre, Vemdalen. Andra nya skidorter i år är  Ramundberget, Tänndalen, Storulvån och Storlien.

Nedan följer Snälltågets samtliga avgångar veckovis till och från södra Lapplandsfjällen:

Avresa

Avresan mot södra Lappland sker under följande onsdagar med ankomst till respektive destination under torsdagen.
Vecka 6: Onsdag 5 februari från bl a Malmö (15.00) och Stockholm (21.55).
Vecka 7: Onsdag 12 februari från bl a Malmö (15.00) och Stockholm (21.55).
Vecka 8: Onsdag 19 februari från bl a Malmö (15.00) och Stockholm (21.55).

Hemresa

Hemresan sker under följande torsdagar.
Vecka 7: Torsdag 13 februari, ankomst till Stockholm (23.40) och Malmö fredag morgon (07.10).
Vecka 8: Torsdag 20 februari, ankomst till Stockholm (23.40) och Malmö fredag morgon (07.10).
Vecka 9: Torsdag 27 februari, ankomst till Stockholm (23.40) och Malmö fredag morgon (07.10).

Mer information på snalltaget.se

Hemavan Tärnaby

Detta är skidorter som troligtvis klingar bekant för de flesta och området har fostrat skidåkande legender som Ingemar Stenmark och Anja Pärson som också logiskt fått namnge varsin nedfart – Ingemarbacken och Anjabacken. Men detta skidparadis lever inte bara på gamla meriter, skidåkningen i Hemavan Tärnaby är faktiskt imponerande och detta är norra sveriges största skidort.

Hemavan och Tärnaby är egentligen två olika skidområdet med cirka 2 milas avstånd dem emellan. I Hemavan hittar ni 9 liftar och 27 nedfarter samt snowpark, skicross och flera barnområden. I Hemavan arrangeras också den välkända friåkningstävlingen ”Ride The Cow” som traditionsenligt körs nedför Kobåset – som enligt många är sveriges bästa friåkningsområde. Tärnaby är något mindre men kan stoltsera med 5 liftar och 13 nedfarter.

Kittelfjäll

Kittelfjäll är ett underbart berg för offpiståkning och kammade välförtjänt hem tredjeplatsen i freerides omröstning i både kategorin Sveriges bästa offpistberg 2019 samt Sveriges bästa topptursområde 2019. Här finns ofta gott om snö och liftarna tar er upp till trädgränsen där flera lekfulla raviner har sin start. För den som är beredd att gå lite finns ett helt kalfjäll till förfogande ovanför liftarna.

Den liftburna åkningen ger 420 meters fallhöjd som enkelt kan utökas ordentligt med ett par stighudar under skidorna. I Kittefjäll erbjuds även helikopterskidåkning som vid rätt förhållande kan ge episka skidupplevelser.

Borgafjäll

Insprängd mellan de mäktiga Borgafjällen hittar ni denna genuina lilla fjällby som erbjuder skidäventyr för alla, från barnfamiljer till hängivna puderfantaster. I Borgafjäll slipper ni liftköer och vältrafikerade nedfarter och i skogen finns både orörd natur och fantastisk åkning.

Borgafjäll kan stoltsera med 13 nedfarter och en fallhöjd på 289 meter. För den som vill komma utanför skidområdet finns stora möjligheter till toppturer som skicat.

Paketresor med tåg, boende och liftkort

Destinationerna som trafikeras av Snälltåget i södra Lapplandsfjällen erbjuder förmånliga kompletta paket med tåg, boende och liftkort.

Hemavan Tärnaby 

Kittelfjäll

  • Kittelfjäll värdshus erbjuder boende på vandrarhem med vandrarhem med självhushåll – dusch & wc i korridor.
  • Paketresa för 2 vuxna – med logi i dubbelrum, tågresa med bäddplats i delad kupé samt 8 dagars liftkort – 12950 kr (gäller för STF-medlem)
  • Paketresa för 2 vuxna och 2 barn 0-15 år – med logi i 4-bäddsrum, tågresa i egen kupé samt 8 dagars liftkort – 18490 kr (gäller för STFmedlem)

Ring eller maila för prisuppgift och bokning: info@kittelfjallvardshus.se eller 0940 57 47 00

Borgafjäll

  • Borgagården erbjuder boende i 6-bädds eller 4-bäddsstugor, dock ej med avresa 19/2. Prisexempel per person för paketresa med boende, tågresa med bäddplats i delad kupe och skidpass: Vuxen 4.799 kr, Barn 7-15 år: 3.399 kr, barn 0-6 år 2.599 kr. Mer information på borgagarden.se

Ring eller maila för prisuppgift och bokning: post@borgagarden.se  eller 0942-420 22 (Telefontid 09:00-17:00, alla dagar)

Snälltåget avgår givetvis till flera andra skidorter under vintern och har avgångar som är anpassade efter de stora bytesdagarna i fjällvärlden. Nedan följer samtliga skidorter som Snälltåget har avgångar mot:

Åre
Snälltåget avgår från Malmö och går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala. Tåget till Åre går under perioden 21 december – 19 april med avgångar som är anpassad efter de stora bytesdagarna i Åreområdet – torsdag och söndag.

Vemdalen
Snälltåget till Vemdalen är även det anpassat efter bytesdagarna i fjällvärlden och har därmed ankomst respektive avgång på torsdagar och söndagar mellan 21 december – 19 april. Beroende på vilken dag ni reser så går tåget till Röjan eller Östersund och därifrån är det vidare transfer med buss, 15 minuter (Röjan) respektive 1 timme och 15 minuter (Östersund). Transfer sker till alla Vemdalens olika skidorter.

Ramundberget
En nyhet inför denna säsong är att ni kan ta Snälltåget till snösäkra Ramundberget under perioden 12 december – 19 april. Tågresan sker även här till Röjans station på Inlandsbanan och därifrån går busstransfer som tar er vidare till Ramundberget. Avresa och hemresa sker veckovis och ger en vistelse i Ramundberget söndag till söndag.

Tänndalen
Ytterligare en destination som är ny inför denna vinter för Snälltågets resenärer. Till denna pärla i Funäsfjällen tar ni er på samma sätt som Ramundberget (som endast ligger några mil ifrån Tänndalen), det vill säga med tåg till Röjan och därefter buss som transfer vidare mot Tänndalen. Två avgångar i veckan mellan 21 december – 19 april.

Storulvån och Storlien
En annan nyhet för i år är att ni kan ta er till Jämtlandsfjällens paradis för turskidåkning med Snälltåget. Avgångar från Malmö under onsdag och lördag eftermiddag/kväll som därefter går via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala med ankomst till Jämtlandsfjällen dagen efter. Från 22 februari finns avgångar som med tillhörande transfer tar er till Storulvån och Storlien. Under hela vintern fram till och med 19 april finns även resor till Edsåsdalen ochVålådalen.

Sponsrade inlägg är en del av Freerides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till annons@freeride.se
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.