Detta är Sveriges bästa offpistberg 2019

Den fluffigaste kategorien är avgjord i Freerides omfattande omröstning. Det är dags att avslöja vilken anläggning som blivit utsedd till Sveriges bästa offpistberg 2018/2019 av er läsare.

Över tvåtusen röster har räknats för att kora vinnaren i kategorin Sveriges bästa offpistberg 2018/2019. Tidigare har även bästa skidort, bästa skidort för barnfamiljer, bästa pist och bästa park utsetts och inom kort kommer även den sista kategorien: Sveriges bästa topptursområde, att presenteras. Omröstningen som skedde under perioden 12 november – 31 december samlade totalt sett in 17 747 röster och är oss veterligen den största liknande omröstning som någonsin genomförts i Sverige. Här är resultatet för Sveriges bästa offpistberg:

Sveriges bästa offpistberg 2018/2019

1.Riksgränsen

Riksgränsen kammar hem vinsten som Sveriges bästa offpistberg för andra året i rad. Sittliften har stått still under större delen av vintern men Riksgränsen drar ändå det längsta strået vilket är förståeligt med riktigt rolig terräng för friåkning, midsommaråkning och midnattssol.

Riksgränsen står för Sveriges största friåkningstävling Scandinavian Big Mountain Championships, även kallat NM, som i sedvanlig ordning gick av stapeln på Nordalsfjäll tidigare i våras. Nordalsfjäll är klassisk mark i Riksgränsen men kring hela anläggningen finns enorma möjligheter för toppturer och omgivningen är minst sagt majestätisk.

2.Ramundberget

På andra plats hittar vi Ramundberget som både tagit hem första priset i Sveriges bästa pist och för Sveriges bästa skidort för barnfamiljer. Ramundberget är bevisligen ett komplett berg för all typ av åkning och en del av Funäsfjällen som även tog hem priset för Sveriges bästa skidort.

I Oshang finns otroligt fin skogsåkning och den gamla sittliften utan fotstöd tar er till lättillgänglig skogsåkning på en av Sveriges snösäkraste platser. Gänget på den charmiga skid/bräd-shopen Osthang arrangerar Antipist-visning och vid bra snöfall öppnar de upp liften tidigare under deras Earlybird.

3.Kittelfjäll

Kittelfjäll med sina magiska raviner som sträcker sig över hela anläggningen kniper bronsmedaljen i kategorin Sveriges bästa offpistberg. Kittelfjäll som också fanns på denna lista förra året har uppnått en nästintill mytomspunnen status bland friåkare runt om i landet.

Denna lappländska anläggning långt upp i det norrländska inlandet är verkligen som skapad för offpiståkning med rikliga snömängder, fantastiskt rolig skogsåkning och riktigt fina möjligheter för toppturer och heliski.

Sveriges bästa offpistberg, hela listan

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.