Veckans freeridemedlem: Lee-nus

Veckans Freeridemedlem är en berest man som inte bangar på att surra eller hänga ut en vän (se nedan). Han har tidigare varit i ett jordbävningsdrabbat Japan och han använder superkläder och ger intervjuer till flashiga magasin, men nu är han här, för dig att avnjuta i digital form till en matbit. Veckans freeridemedlem: Lee-nus.

Namn: Linus ”Lee-nus” Zetterlund

Ålder: 30 jordsnurr

Åkdagar/år: Siktar på 70 i år. Som hårt arbetande företagare får man vara nöjd med det lilla!

Hej veckans Freeridemedlem, vad gör du?
– Jobbar och sliter! Kom just hem från en intervju med Habit, Skandinaviens största modemagasin. Fan, vad pretentiöst det låter…

Vad har varit bäst med veckan som gått?
– Förutom att ha fått äran att bli veckans medlem såhär på gamla dar var det nog när Jeppenator bjöd in mig till sin Härjedalsroadtrip nästa vecka, som förhoppningsvis ska bjuda på lite skidåkning. Jag behöver ett break från Stockholm!

Vilket är ditt bästa skidminne?
– Okej, det här kommer låta som den värsta afterskiskröna du hört, men det var när jag, Patrik Lindqvist och Magnus Wiström fick uppleva tidernas megadump i Japan i januari för tre år sedan. Det kom 60 cm första natten, och vi var supernöjda redan då. Följande dag kom ytterligare två (!) meter snö, och de två dagarna därefter ytterligare en meter. Så, totalt tre och en halv meter på fyra dagar. Helt sjukt, när jag tänker tillbaka.

Planer i helgen?
– Far norrut med Jeppe på söndag, så lördagen får väl gå till att sätta ihop blandband. Att åka bil i otaliga timmar med Jeppes musik i högtalarna är en icke-fråga!

Roligaste freerideminne?
– Freeride, jag har en bekännelse. Jag har försakat forumet det senaste året. Dåligt, jag vet, men jag känner att en revival är nära förestående.
Men, för att nämna några exempel:
* Mattias Hargin, hot eller ohot: en fantastisk tråd som avslöjar att Mattias samlade koldioxidutsläpp under ett år faktiskt överstiger Argentinas. Otroligt, jag vet!
* Pricecheck-tråden var rätt underhållande när jag var som mest aktiv. Hån och uthängningar i en fungerande symbios, kan man säga.

– Såhär på ålderns höst har jag också börjat undra varför sandrasvarld.com (som skulle bli säsongsblogg) (numera borttagen domän reds. anm.) aldrig slog, eller vart Ingemar79 (legendarisk trådskapare) tog vägen. Önskar att jag kunde hitta alla hans gamla guldtrådar.

Vad vill du läsa mer om på sidan?
– Vi har ju sjukt många duktiga initiativtagare av alla de slag i den svenska skidindustrin, där finns det säkert fler intressanta porträtt att göra! Annars tycker jag i största allmänhet om intervjuer, och det är inspirerande att läsa om flummiga skiddestinationer.

Favorittråd, film eller bild på Freeride?
– Bland trådarna måste jag nog vara lite tråkig och hålla linje med en och annan föregående talare: Raxski-tråden var tamejfan sensationellt rolig. På filmsidan måste jag nog säga Snowroller 78: Episod Hedlund, det dansnumret underhåller mig än i denna dag. Julius & Björn har ju gjort en himla massa kul, och så avslutar jag med att bjuda på en gammal goding:

Bästa fynd på köp&säljavdelningen?
– Äh, jag tar chansen i bästa Pricecheck-anda att hänga ut nån! (https://www.freeride.se/admarket/ad.php?id=121389)
7500 för tre år gamla skidor är ju helt uppåt väggarna! Sorry Magnus, men tänk, nu kanske jag bidrar till att de blir sålda…


Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer