Vinn ett par Salomon QST med bindningen shift

Nu kan du vinna ett par Salomon QST 106 med hybridbindningen Shift. Värde totalt 12 500 kronor. 

QST är Salomons familj av skidor för all mountain, friåkning och offpist. En av världens mest älskade skidor för oss som åker offpist, går lite på tur och tar nån sväng i pisten, när nöden kräver det, är Salomon QST 106. Denna skida kombinerat med hybridbindningen Shift är en one quiver som klarar det mest med bravur. Nu har du chansen att vinna just denna set up!*

Behöver du hjälp med svaren så läs om franska märket SALOMONS HISTORIA.

Tävla här

Tävlingen är redan avslutad. Sista tävlingsdag var 2021-12-30

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

>>> 10/1 Vi säger grattis till Hugo i Karlstad som vann kitet från Salomon!

Om QST-serien från Salomon

I Salomons serie QST hittar du skidor från 92 mm bredd under foten upp till QST Blank 112 mm. Salomons QST-serie fick två nya medlemmar till denna vinter: QST Blank 112 och QST 98.

QST 92

Vare sig du droppar in i puderfyllda grytor, susar nedför en manchesterpist eller ger dig av på vårens första tur är talangfulla QST 92 försedd med all den teknik som krävs för att utnyttja hela berget. QST 92 är lätt men kraftfull och utmärker sig allt eftersom förhållandena ändras under dagen, utan att trötta ut dig. QST 92 är en all mountain skida som lutar aningens mot piståkning. Mer om Salomon QST 92.

QST 98

Detta är en lekfull men ändå kraftfull skida för dig som jagar naturliga hopp på morgonen och röjer i skogsgläntor på eftermiddagen. QST 98 har en ny, modern form och en praktisk midjebredd på 98 mm som klarar vilken utmaning som helst. Tekniken med dubbla sidväggar överför energin till kanterna vare sig du hoppar utför klippor eller smeker snökammar. QST 98 är en all mountain skida i dess rätta bemärkelse, hanterar pist lika bra som off pist. Mer om Salomon QST 98.

QST 106

Du kan alltid lita på 106:an, oavsett underlag och väderförhållanden – dag in och dag ut. Denna underhållande friåkningsskida har en praktisk midja på 106 mm och en dämpande kolfiberkonstruktion. Rocker i spets och bakre del underlättar snabba, skarpa svängar medan den klassiska konstruktionen ger stabilitet och kraft för vågade linjer och lekfulla gläntor. QST 106 väljer du som är fokuserad på friåkning och offpist. Mer om Salomon QST 106 och nedan.

QST Blank 112

Salomons atleter fick i uppdrag att designa bergens mest innovativa och lekfulla friåkningsskida för puderåkning. Resultatet blev QST blank. Blank älskar såväl pillows som puder och midjan på 112 mm är framtagen för djup snö. En progressiv form förbättrar flytförmågan och lekfullheten i svängarna samtidigt som konstruktionen ger pålitlig stabilitet. Utnyttja liftsystemet till max eller utrusta Blank med Shift-bindningar för turåkning. QST Blank väljer du som vill ha maximalt flyt i offpisten. Mer om Salomon QST Blank.

Mer Om Salomon QST 106

Kategori: All mountain/Freeride
Nivå: Avancerad
Märke: Salomon
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 139/106/125 mm
Svängradie: 19.00 m (181 cm)
Storlekar: 167,174,181,188 cm
Pris: 7000 Kr
Salomons beskrivning: Du kan alltid lita på QST 106:an, oavsett underlag och väderförhållanden – dag in och dag ut. Denna friåkningsskida har en praktisk midja på 106 mm och en dämpande kolfiberkonstruktion. Rocker i spets och bakre del underlättar snabba, skarpa svängar medan den klassiska konstruktionen ger stabilitet och kraft även för fart och större svängar. QST 106 har en lätt poppelträkärna som ger prestanda och detta är en skida som fungerar bra som one quiver med en modern hybridbindning som Shift på. C/FX är ett fiberskikt i kolfiber och lin som vävts samman i skidan. Det kombinerar kolfiberns styrka, stabilitet och låga vikt med linets utmärkta stötdämpning. För att ytterligare dämpa skidan är det kork i konstruktionen, och just kork är tre gånger mer absorberande än Koroyd. Genom att använda det i skidspetsen möjliggörs en hög nivå av vibrationsabsorption och dämpning med ännu mindre vikt. Ett titanalinlägg under foten, från kant till kant genom hela skidan, för maximal kraftöverföring och ökat kantgrepp på hård snö. En fiberförstärkning direkt på kanternas yta ger ökad hållbarhet, kantgrepp och stöttålighet. QST har också ett skydd baktill för ökad hållbarhet: för att hålla skidorna snygga även efter intensiv användning.

* Priset i tävlingen är ett par QST 106 eller damversionen QST Stella (exakt samma skida, kortare längder och annan grafik), samt bindningen Shift till ett värde av 12 5000 kr. I just denna tävling kommer QST 106 i längden 188 cm, medan QST Stella finns i 174 cm. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.