Salomon QST BLANK

Salomon QST BLANK
Salomon QST BLANK
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Salomon
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 138/112/127 mm Svängradie: 17.00 m (186 cm)
Storlekar: 178,186,194 cm
Pris: 7500 Kr
Tillverkarens beskrivning
Salomons atleter fick i uppdrag att designa bergens mest innovativa och lekfulla friåkningsskida för puderåkning. Resultatet blev QST BLANK. BLANK älskar såväl pillows som puder och midjan på 112 mm är framtagen för djup snö. En progressiv form förbättrar flytförmågan och lekfullheten i svängarna samtidigt som konstruktionen ger pålitlig stabilitet. Utnyttja liftsystemet till max eller utrusta BLANK med SHIFT-bindningar för turåkning.

(Officiell information från Salomon)


  • Salomon QST BLANK Foto
  • Salomon QST BLANK Foto
Vad tycker du om Salomon QST BLANK?
5
4
3
2
1
Plahn56
2022-04-11
Styrkor:
Alla

Svagheter:
Inga, vad jag har märkt

Sammanfattning:
Behövs bara ett ord för att beskriva skidan: perfekt.

Min bakgrund är mestadels piståkning, med lite topptur och alltmer utanför pisten de senaste åren. Har upplevt att jag saknat något i de skidorna jag hittills haft, så när jag läste om QST Blank tänkte jag att det hade blivit lagom för att få mig att tycka mer om offpisten när jag är där, och på det sättet, oftare få ut mig dit.
Hittade efter mycket letande en bra deal och slog till, dock nervös då jag inte åkt på så breda skidor tidigare. Kört 105 som bredast innan detta.

Testförhållandena var blandade, med någon dm nysnö till isig och uppkörd pist. Tänkte att jag skulle provåka i pisten bara för att känna hur de betedde sig. Förväntade mig att de skulle vara lite jobbigare att få på kant då det är vad alla berättat för mig, så med det i bakhuvudet och med inställningen "bli inte besviken nu, det är ingen pistskida" blev jag lite ställd i första svängen.
Skidan var helt fantastisk, känslan var helt otrolig.
Skidorna gick in i svängen på en gång och sen gick de som tåget. Kändes som att oavsett vad jag gjorde så ville skidan bara visa hur stabila de var och hur gärna de ville att jag skulle lita på dem. Har inte testat dessa i så djup snö än men upplevde samma känsla i den nysnön som låg, skidan gav total kontroll och ville exakt det jag ville.

Var inställd på att ha dessa som i stort sett dedikerade puderskidor och endast använda dem lite då och då, om det snöat mycket. Efter att ha åkt med dem känner jag dock att jag inte behöver någon annan skida.

Årsmodell: 2022
Åkstil: Pist, puder, topptur
Testad längd: 194 cm
Åkarens vikt: 98 kg
Åkarens längd: 192 cm