Borgmästarens nya kläder är från Åre

Den rutinerade FWT-åkaren Reine Barkered lägger sin mångåriga norska skidklädsfäbless (uttala det ordet om du kan!) åt sidan och ansluter sig till det svenska Åre-märket Elevenate som åkare och sk community manager.  

Reine Barkered har klädmärkena Four Elements, 8848 Altitude, Helly Hansen och Norrøna i sin historik, men nu blir det nya persedlar för den minst sagt erfarna Freeride-åkaren från Duved, Åre.

Det Årebaserade outdoor-märket Elevenate signar Reine Barkered. Reine Barkered ska åka sin fjortonde Freeride World Tour i vinter. Reine som var snubblande nära att slå till rejält i Verbier i våras, men missade på en lömsk backflip på en vinddriva och istället för att kliva upp på podiet slutade han nia i Verbier och femma totalt för året. Tävlingsrevansch fick han dock kort senare på Riksgränsen där han tog hem NM-segern efter 17 (!) starter på Nordalsfjäll.

Peppen på Elevenate är stor

”Rekryteringen är en milstolpe i Elevenates fortsatta strävan efter att inspirera sökandet efter total närvaro på och runt berget” skriver man i pressmeddelandet.

Och Reine himself verkar ha inlett sin romas med Elevenate sedan en tid tillbaka:
– Jag har varit förälskad i Elevenates produkt i flera år och deras syn på skidåkning resonerar verkligen med mig, så jag är glad över att vara med. Det är grymt att Elevenate fortsätter vara Årebaserat trots deras tillväxt, vi är ju båda Åreuppfödda och stolta över vad vi kan åstadkomma härifrån, säger Reine Barkered.

Elevenate grundades i Åre 2010 av den tidigare friåkaren och designern Sara Rönngren, och IFMGA-bergsguiden Jimmy Odén. Grejerna är designade och testade i Åre, Sverige.

Åresonen Reine har en god meritlista, han vann Freeride World Tour 2012 och har varit på pallen fyra gånger under sina tolv år på touren. Reine har dessutom tilldelats ”Big Mountain Skier of the year” av Transition Magazine.
– Vi är överlyckliga över att ha Reine med oss, han är redan en ambassadör för vår strävan då han lever efter det varje dag i backen och i livet. Som ett Åre-märke är vi stolta över att kunna gå samman med en lokal talang i världsklass som Reine. Det här är ytterligare ett steg i Elevenates expansion i Sverige och internationellt, säger Tobias Hökeberg, marknadsboss på Elevenate.

Förutom att representera märket på alla tävlingar runt om i världen och andra fotouppdrag ska Reine även arbeta som så kallad community manager.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.