Full fart hela sommaren på Snow Camp och The Dome

Hundratals ungdomar vallfärdar under årets varmaste veckor till Säfsen och Gävle för spontanidrott bland studsmattor, vattenhopp, foampits och skateparker. Vi har kollat stämningen på Snow Camp och Dome Adrenaline Zone.

Snow Camp i Säfsen är pionjärer i Sverige och vida känt i dessa kretsar. Här erbjuds besökarna trampoliner i världsklass, foampits, vattenhopp, railarena och massor av andra roligheter för adrenalinstinna ungdomar. För några år sedan var Snow Camp ensamma om detta koncept men i takt med spontanidrottens framfart de senaste åren så har även förutsättningarna växt och idag finns trampolinhallar i de flesta större städer. Men Säfsen invaderas ändå varje sommar av ungdomar som kommer för den goda stämning och den professionella men ändå avslappnade coachningen som Snow Camp erbjuder. Vi har pratat med Andreas Larsson för att höra hur sommaren på Snow Camp varit.

Tjena, hur har stämningen varit på Snow Camp i sommar?
-Stämning har varit toppen, mycket tack vare vår fantastiska headcoach Gustav, han är vår stjärna och förgyller verkligen stämningen för alla på Snow Camp.   

Finns skidåkarandan kvar på Snow Camp eller är det endast trampolinerna som lockar?
-Ja den finns kvar, men visst tunnas den ur. Det helt klart så nyttjas slip’n sliden och trampolinerna mer än vattenhoppet och railarenan. Men vi har en del skidåkare som åker från Åre och Sälen för att besöka oss och vi vill gärna hålla den andan kvar.

Snow Camp är otroligt populärt under sommaren, hur många besökare tar ni emot varje vecka och hur gammal måste besökarna vara?
-Max 70st varje vecka. Det har i det närmsta varit fullbokat under sommaren men det finns i nuläget några platser kvar på kommande camps, vi kör fram till vecka 33. För att delta på våra camps ska du vara född 2009 och nedåt.

Vad tror du gör Snow Camp unikt som gör att besökarna kommer till just er?
-För att utvecklas med hjälp av instruktörerna och coachningen. Våra instruktörer är långt ifrån den klassiska tränaren som står bredvid och ropar slagord, de lever i atmosfären, inspirerar och coachar. Träningen är opretentiöst och med enorm utveckling, många som besöker oss är och blir verkligen otroligt duktiga. Dessutom är trampolinerna otroligt bra och många kommer för dom.

För några år sedan var ni ensamma om ert koncept i Sverige men nu finns massvis av trampolinhallar, känner ni av konkurrensen?
-Ja det gör vi, även om vi har vår ”klick” av besökare. Som affärsman är det tråkigt med konkurrens men personligen tycker jag det är fantastiskt roligt att nya ställen kommer och att spontanidrotten är på framfart.

  • Snow Camps stjärnskott Gustav Kjellstrand var frontfigur i Freerides trampolinserie ”How To” som publicerades för ett år sedan, se alla avsnitt här.

Snow Camp har en stor skara förare på sin youtube-kanal ”snowcampSE”, här är en av alla filmer därifrån som representerar allt roligt som Säfsen erbjuder:

En av Snow Camps främsta konkurrenter är, sedan ett och ett halvt år tillbaka, nyöppnade Dome Adrenaline Zone i Gävle. En gigantiskt arena bestående av tre stora hallar med en total yta av 6000 kvadratmeter. Här kan besökarna hoppa med skidor, snowboard, cykel, ja i princip vad som helst, och landa i mjukt skumgummi eller på en lutande Big Air Bag (luftkudde). På The Dome finns också flera trampoliner, klättervägg, skatepark, parkourpark, hinderbana och i år har även en ny utomhusarena byggts. Vi tog ett snack med Gustaf Kumlin, en av nyckelpersonerna på Dome Adrenaline Zone för att höra hur The Dome har studsat under sommaren.

Hej Gustaf, hur har sommaren på Dome varit än så länge?
-Sommaren har varit bra med en kanonstart under första halvan av sommaren med besökare från hela världen.

Berätta lite om er nya utomhusarena?
-Utomhusarenan är i direkt anslutning med vår multi-hall där vi har en super tramp, några street features samt en miniramp. Tanken med utomhusarenan är att göra anläggningen ännu mer komplett även när det är soligt och varmt ute, vilket har varit mycket uppskattat av alla besökare.

Under vilka veckor har ni kört camps?
-Vi har kört camps under varje vecka av sommarlovet hittills och fortsätter med dom sista två campsen nu vecka 32 och 33.

Vilka camps kör ni under sommaren?
Under sommaren har vi haft separata camps inom skidor/snowboard, cykel, skateboard och multi-inriktning, där tanken är att få testa på lite av allt och fastnar man för något speciellt så hjälper vi dig vidare inom den grenen.

  • Läs mer om när Freeride besökte Dome Adrenaline Zone här.

Hur var veckan med skidinriktning?
Veckan med skidåkning har varit bra, vi hade ca 20st peppade skidåkare som lärt sig nya tricks både inne i Jump & Pump-hallen men också på trampolinerna. Det är andra året vi kör skidinriktning och från förra året har antal anmälda dubblerats med många återkommande deltagare. Inför nästa sommar tror vi på en återigen dubblering.

Finns det något mer du skulle vilja tillägga?
Vi hoppas att alla som har vägarna förbi oss i sommar kommer och testar på vår anläggning där det finns något för alla mellan 3 år och upp till 100 år. Äldsta besökaren inne i arenan hittills är 99 år. Varmt välkomna!

Kika in filmen från ett av sommarens camps på The Dome. Mer film från extremsport-arenan i Gävle hittar ni på deras youtube-kanal.

Mer information om Snow Camp och Dome Adrenaline Zone hittar ni på respektive hemsidor.
snowcamp.se
thedome.se

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.