Hemavan och Umeå blir nya stopp på Swedish Slopestyle Tour (SST)

När säsongens tävlingsschema presenteras för Swedish Slopestyle Tour (SST) och Swedish Snowboards Series (SSS) 2019  finns två nya namn på ortslistan. Hemavan och Umeå sällar sig till det eminenta sällskap orter som under vintern kommer att stå som värdar för de nationella tourerna på skidor och snowboard.

– Vi har alltid haft en strävan att förnya oss årligen och därför är det extra kul att vi har två nya orter med på programmet, och även två nygamla i Falun och Funäs. Jag är väldigt nöjd med både den geografiska spridningen och att det är så många anläggningar och klubbar där ute som är villiga att göra tävlingar. Mycket glädjande även att Bollnäs i år håller i finalhelgen, vilket kommer bli en grym avslutning på touren säger Stefan Karlsson, sportchef för snowboard & freeski på Svenska Skidförbundet.

Någon annan som också påbörjat nedräkningen till säsongsstart är tourens nya projektledare, Max Månsson:
– Det är riktigt roligt att få dra igång tävlingssäsongen redan i mitten av december med vårt första stopp i Hemavan!

– Det känns jättekul och ärofyllt att ha fått förtroende av Stefan att få vara med och utveckla den svenska tävlingsscenen framöver! Med ett antal nya anläggningar på schemat känner jag att vi kommer få till en riktigt rolig tävlingssäsong och jag hoppas vi får se många lokala förmågor, fortsätter Max. Denna vinter kommer att bli extra spännande då juniorklassen på våra tävlingar kommer att utgöra ett kval för kommande junior-VM i Kläppen.

Falunsonen, som gått på Snowboardgymnasiet, tävlade aktivt i sju-åtta år och har bland annat arbetat som parkansvarig i Falu Snowpark. Stefan Karlsson tror att de hittat rätt person att leda tourerna:
– Jag är väldigt glad över att Max har axlat rollen som projektledare för båda tourerna, och SM. Och jag tror att han kommer att göra ett superjobb. Han är verkligen motiverad, så det känns väldigt tryggt att lämna över det i händerna på honom, säger Stefan Karlsson. 

Om Swedish Snowboard Series (SSS)
Swedish Snowboard Series är en nationell tävlingsserie i grenarna snowboard slopestyle och big air. Serien består av fem till sju deltävlingar per säsong där en totalvinnare koras i slutet av säsongen. Tävlingar arrangeras i ålderskategorierna kids, ungdom junior och senior, för både killar och tjejer. Mer information om snowboard-touren på Facebook. 

Om Swedish Slopestyle Tour (SST)
Swedish Slopestyle Tour är en nationell tour för morgondagens skidstjärnor i grenarna freeski slopestyle och big air. Serien består av fem till sju deltävlingar per säsong där en totalvinnare koras i slutet av säsongen. Tävlingar arrangeras i ålderskategorin kids, ungdom, junior och senior, för både killar och tjejer. Mer information om SST på Facebook. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.