Inofficiella SM Grässlalom- för välgörenhet

Vissa evenemang är mer särpräglade än andra, något som stämmer väl när det gäller fjärde årliga SM i grässlalom. I fagra Österlen hittar man Brösarp där tävlingen går av stapeln. Där kommer man på fredag få chansen att tävla på grässkidor och äta gott för att stödja kampen mot hunger i världens fattigaste länder.

Från Arrangörerna:
Tävlingen är öppen för alla; blåbär som proffs, unga som gamla och har haft allt från juniorvärldsmästare och OS-deltagare i vanlig slalom till pensionärer på startlinjen.

– Nytt för i år är att barn från 8 år kan delta på rättvisa villkor, eftersom vi nu även erbjuder barngrässkidor, säger Fabian Rimfors från Brösarps Alpina Skidklubb som arrangerar slalomfesten.

Tävlingen avgörs genom vars två kvalåk där de 15 bästa tiderna + 1 wildcard som lottas ut sedan gör upp genom klassisk utslagning i parallellslalom.

Mer nytt för i år är att vi bekämpar hungern i världens fattigaste länder genom att sälja mat i backen via Casseroll Foodtruck, som lagar mat från grunden på närodlade och ekologiska råvaror och skänker allt överskott till Oxfam.

– Det ryktas om gulasch och glühwein (alkoholfri) men också läskande lemonad, is-te och is-kaffe-latte. Du kan alltså komma även för matens skull, samtidigt som du bekämpar hungern i världens fattigaste länder, förklarar Fabian.

Text: Ted Forsström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.