Massiv inspiration från Kebnekaisemassivet

Freeride har under de senaste vintrarna skickat flera frilansare till Sveriges mest högalpina skidterräng kring Kebnekaise.  Vi listar här de reportage, toppturer, filmer och nyhetsartiklar som publicerats om vårt lands mäktigaste bergsmassiv. 

Offpist och topptur Kebnekaise

Film

Kristofer Turdell & Co rivstar säsongen med Tuolpagorni redan i dec 2017

Nallo a freeride mission

Kebne, the Massif

(Näst)Sista tipset – överlev urladdad mobil

Högalpin karta – Kebnekaise 1:15 000
En högupplöst karta med en detaljrikedom som aldrig tidigare funnits över Sveriges högsta berg. Terränginformationen i kartan är baserad på flygburen laserskanning gjord sommaren 2015.

För första gången framträder branter, större stenar, skog och vattendrag med en exakthet som på riktigt motsvarar verkligheten. Du kan till och med spana in glaciärernas aktuella utbredning och sprickzoner. Förlaget Calazos nya karta i skalan 1:15 000 ger bra stöd till dig som gör toppturer i Sveriges fetaste bergsmassiv. Pris: 149 kronor.

”För första gången framträder branter, större stenar, skog och vattendrag med en exakthet som på riktigt motsvarar verkligheten.”

Och om du nu fått nog av Kebnekaise så finns det fler högalpina kartor över bland annat Åreskutan, Sylarna och Storulvån på Calazos webb. Och många fler topptursområden hittar du i Freerides databas med Offpist & Toppturer.

ALLRA SISTA TIPSET: SNÖ OCH LAVINER

Sista tipset: Lavinprognosen hittar du som vanligt på lavinprognoser.se som bedömer risken för snöras i Kebnekaise samma periode som STF:s fjällstastion där är öppen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer