Åre redo att öppna säsongen för skidåkning

Kallväder gör att Åre slår upp portarna redan nästa fredag den 3 december. Då öppnar VM8:an och du kan smiska pist i bland annat Lundsrappet och Gästrappet. Även Lindvallen i Sälen öppnar nästa helg. 

Kylan biter tag i skandinaviska fjällvärlden under den kommande veckan, vilket är särskilt gynnsamt för möjligheten att producera snö och skapa goda förutsättningar för bra alpin skidåkning.

Vintern är här för att stanna och den 3 december slår både Lindvallen i Sälen och Åre upp portarna till årets vintersäsong:
-Den senaste tidens kyla och även natursnö gör att vi har goda förutsättningar och bra underlag att äntligen öppna upp delar av Åres skidsystem till nästa helg. I dagsläget har vi glädjande 40 cm snödjup redan tack vare den senaste tidens nederbörd i form av snö. Jag är väldigt hoppfull inför säsongen, säger Sebastian Thomasson, destinationschef för SkiStar Åre.

Från och med den 3 december öppnar SkiStar Åre VM:8an samt nedfarterna Gästrappet, Lundsrappet, Rödkulleleden och Långsvängen. Under helgen 3-5 december håller även Rödhakeliften och Rödhaken öppet.

Även Sälenfjället Lindvallen öppnar nästa helg

Även Sälenfjällen har gynnats av den senaste tidens kyla och har också goda förutsättningar under den kommande veckan och Lindvallen öppnar kommande helg.

I Lindvallen, öppnar SkiStar Sälen upp med Gustavbacken, Gustav Express och kringliggande nedfarter och liftar.

I Lindvallen genomförs även den traditionsenliga skidtestarhelgen 3-5 december som är tillbaka efter förra årets frånvaro på grund av coronarestriktionerna som då gällde. Skidtestarhelgerna är även tillbaka denna helg i Vemdalen och näst, nästa helg i Åre.

Under skidtestarhelgen får alla som är intresserade av skidåkning testa de allra senaste produkterna inom alpin skidåkning:
– Äntligen dags för Ski Test Weekend! Att öppna upp skidområdet är alltid lika fantastiskt och skidtestarhelgen är ett tecken på att vintersäsongen är igång på riktigt. Förhållandena framöver ser väldigt gynnsamma ut och vi planerar att öppna upp fler nedfarter och liftar succesivt, säger Jonas Bauer, destinationschef för SkiStar Sälen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera