Øystein Bråten och Emil Granbom coachar på What! Camps

Guldmedaljören från OS i Sydkorea Øysten Bråten blir en av årets gästcoacher på populära What! Summer Camp i norska Folgefonna. 

Full vinter, rekordmycket snö och sportlovsfirande, då är det lätt att man bara vill stanna tiden! Men efter februari kommer mars och snabbare än vad man hinner göra en kick-turn på en varm och härligt vårig topptur kommer sedan sommaren i all sin vidrighet: mygg, svett och trängsel. Men misströsta icke, lisa finnes på glaciär i Norge.

Planerna för årets upplaga av What! Summer Camps i Folgefonna, Norge, är i full gång och det kommer bli smashing, som vanligt. Nyblivne OS-guldmedaljören Øystein Bråten är ett mycket välkommet nytillskott som guest coach och även svenske stjärnskottet Emil Granbom är ny coach för i år:
– Vi har en bra line up med coacher även i år. Det känns superkul att Øystein och Emil kommer i sommar, de är två extremt duktiga åkare som kommer platsa perfekt hos oss, säger Henrik Windstedt som tillsammans med David Kantermo står bakom camperna.

Henrik och David coachar även själva och Svenska Freeski Landslagets tränare Niklas Eriksson är som alltid på plats tillsammans med flera andra duktiga coacher.

Under campet spenderas dagarna i parken där What! även bygger egna kickar och under eftermiddagar och kvällar arrangeras aktiviteter nere i Jondal där alla bor tillsammans på Folgefonna Gjestetun. Vattenhopp med två kickar finns ett stenkast från Jondal och precis intill Gjestetunet får deltagarna köra på campets eget ”summer rail” och hoppa trampolin. I What! Camps aktivitetshus finns en stor skateboard bowl med streetyta samt pingisbord. Ingen behöver med andra ord gå sysslolös här.

Årets camper ligger lite senare jämfört med tidigare år:
–  Vi har valt att lägga starten en vecka senare i år så att den inte ska krocka med svenskarnas midsommar, berättar Henrik Windstedt

Snöläget i Fonna är bra och mer snö väntas under vintern, så förutsättningar är mycket lovande inför den stundande sommaren.

Korta fakta What! Summer Camp 2018

Datum: Vecka 1: 25 juni-1 juli och Vecka 2: 2-8 juli
Ålder: från 11 år
Vad ingår? Boende med fullpension ingår på Folgefonn Gjestetun, liftkort, professionell coachning ingår och alla kring aktiviteter ingår (vattenhopp. trampolin, skateboard mm.)
Pris: 6250 NOK
Mer information och anmälan: www.whatcamps.com

Kristoffer Fahlgrens film från förra årets What! Summer Camp
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.