Tänndalen öppnar till helgen

Idag startade skidsäsongen i Tänndalen, Funäsfjällen, men bara för förbokade alpina träningsklubbar. Till helgen öppnar man för allmänheten. 

Idag öppnade Tänndalen för säsongen. Till att börja med öppnar backe 48 Headstråket och Barnbacken i Hamra. Fler nedfarter öppnas efter hand när snötillgången tillåter.
– Det är många som längtat efter vinterns första svängar och nu är det äntligen dags. Vi ser fram mot en lång härlig vintersäsong i Tänndalen, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.

Tänndalen är en fjäll- och skidanläggning i västra Härjedalen med 238 meters fallhöjd, 55 nedfarter och 13 liftar, man har längdspår och en av Sveriges längsta skidsäsonger. Nytt för denna vinter blir också det lavinkomtrollerade topptursberget Hamra Syd, på motsatt sida själva liftsystemet.

– Vi har fått ca 20 cm natursnö och haft några bra dagar med minusgrader. Snökanonerna har körts dygnet runt och vår snöläggarpersonal har gjort ett fantastiskt jobb. Redan idag är det käppdjup snö. Det innebär att det är möjligt både med träningsåk i bana och friåkning.

Tänndalen håller öppet dagligen från den 18/11 för alpina träningsgrupper som förbokat och helgöppet lördag-söndag för allmänheten. Från den 17 december är alla liftar öppna dagligen till och med den 1 maj 2022. Ett tjugotal alpina klubbar kommer att vara på plats under öppningshelgen för träningsläger :
– Vi ser fram emot en snörik vintersäsong och hälsar er hjärtligt välkomna till Tänndalen, avslutar Rasmus Bent.

Andra svenska skidanläggningar som också har hunnit öppna är Kåbdalis, Nalovardo och Idre Fjäll.

Vintern 2018 skickade vi Julius & Björn till Tänndalen

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.