Flygen mellan England och Sälen stoppas i vinter

I vinter stoppas alla reguljärflyg från England till följd av det krisande flygbolaget SAS.

Krisen inom SAS gör att alla engelska reguljärflyg till och från Scandinavian Mountains Airport i Sälen kommer att upphöra den kommande vintern.
– Vi har haft SAS under de första åren, och det var ambitionen i år också. Men tyvärr blev det inget sådant samarbete i vinter. Tråkigt men vår målsättning är att det ska komma tillbaka nästa säsong, säger Gunnar Lenman, vd för Scandinavian Mountains Airport i Sälen till SVT Dalarna.

Under tidigare vintrar har det gått reguljära flyg mellan London och Sälen med SAS. Men efter den kris som drabbat flygbranschen blir det nu alltså inga fasta förbindelser i vinter från London. Men Sälen blir inte helt utan brittiska turister – fyra charteravgångar är planerade under säsongen med inhyrda plan, men där inga utomstående får följa med.

Scandinavian Mountains Airport har försökt hitta alternativ och har haft dialog med andra utvalda flygbolag för att lösa flyglinjen i fråga.
– Tyvärr var det ingen som kunde erbjuda det här i vinter. För oss som bor i den här regionen är det ju viktigt att vi också kan utnyttja flygplatsen och komma ut i världen. Men vi har flera andra destinationer kvar som Amsterdam och Köpenhamn, säger Gunnar Lenman.

Inget flyg till Sälen för brittiska skidåkare alltså. Desto bättre ser det dock ut för alla tyska skidfantaster som vill resa till Sälen eller Trysil. Till vintern lanseras nämligen en ny flyglinje från tyska Lübeck till Scandinavian Mountains Airport.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.