Här är vinnaren i Årets Krasch 2023

Nu är tävlingen Årets krasch 2023 avgjord och vi har en vinnare. Dessutom bjuder vi på en rykande färsk kraschfestvideo, där denna säsongs tävlande är samlade.  

Tävlingen Årets krasch 2023 samlade denna vinter ihop 85 klipp på diverse snöfyllda krascher. Tävlingen Årets krasch 2023 samlade denna vinter ihop 85 klipp på diverse snöfyllda akrobatiska konster, trasiga skidor, halva bakåtvolter, skorpioner, kollisioner och tombolas i alla tänkbara skepnader. Nedan ser du vår samlingsfilm med några av vinterns roligaste vurpor, njut!

Årets bästa krascher på skidor 2023:

Under tävlingens gång har vi också delat ut diverse spontana priser från Salomon och Hassela Ski Resort till videosekvenser som fångat redaktionens uppmärksamhet och fått oss till skratt.

Vinnare

Detta är ett förstklassigt försök till att imponera på grannarna i bostadsområdet. Jon Ljunglöf snubblar dessvärre en bra bit innan mållinjen – inte bara en, utan tre gånger. Imponerande och framför allt underhållande tycker vi på Freerideredaktionen och säger åter igen grattis till Jon som vinner ett par Salomon QST 106 med Shift-bindning.

Grattis Jon! Den klassiska frågan – Hur känns det?
– Jo tack. Det känns rent ut sagt förbannat bra. Har inte vunnit något sedan man fuskade i brädspel när barnen var små, och att dessutom vinna ett par riktigt intressanta skidor gör ju knappast saken sämre.  

Trodde du på riktigt att dessa dumheter skulle gå vägen innan?
– Ja jag hade spanat lite på den där linjen redan när första dumpen i Stockholm kom. Sedan lider jag av någon slags ”dumma påhitt tourettes” Får jag en idé i mitt huvud så får jag ej ro förrän den är provad. Dessvärre märker jag att det som verkar vara en bra plan i teorin alltmer sällan är det i praktiken ju äldre jag blir. Till mitt försvar så har jag sett efter grundlig videogranskning att det var en stor jäkla översnöad sten som fick mig på fall. Snön ligger ju i den här staden åter igen så jag kanske får göra om och göra rätt.

Vinnarklippet: ”Dumheter”

 

Varför åker du med kryckor som stavar?
– Man tager vad man haver sa Kajsa Varg. Dessutom fick jag ju nytta av dem direkt efter åket.

Om du hade suttit med i juryn, vilken vinnare hade du utsett då? Du får inte rösta på dig själv…
– Den frågan var riktigt svår. Det fanns så fantastiskt många värdiga kandidater. Men några jag definitivt inte jag skulle våga låna ut mina nya fina skidor till är: ”Nära men ändå inte” En excellent utförd scorpion. ”Jag myser liksom lite” Hur kan man bara landa på detta vis?? ”20 min in i säsongen” Fantastisk kreativitet i sitt misslyckande. Favoriten är nog ändå ”3x tomahawk” Jag har alltid haft en svaghet för folk som hjular nerför backen. Jag lovar dock att bjuda alla ovanstående på en afterski-öl om de har vägarna förbi Hassela Ski Resort, min kära hemmabacke. Det är de definitivt värda.

Andra plats: ”Nära men ändå inte”

Det näst roligaste klippet i år anser vi på redaktionen vara denna förstklassiga förstklassig skorpion alá Jerry of the day signerad Carolina Edwall. Att hon jobbar som tränare åt freeskilandslaget gör bara denna sekvens ännu bättre.

Carolina Edwall belönas med en långweekend i Hassela Ski Resort som plåster på såren. Stort grattis!

Redan nu sparkar vi igång tävlingen Årets krasch 2024: >>> ladda upp klipp Årets krasch 2024 prisbord kommer senare.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.