Jesper Tjäder blir ambassadör för SkiStar – ska designa egna parker

Jesper Tjäder blir ambassadör för SkiStar och kommer utveckla konceptet ”SkiStar Snow Park by Jesper Tjäder”. Först ut blir parken i Hammarbybacken som snart erbjuder sommarskidåkning på plast.

Freeskiåkaren och OS-medaljören Jesper Tjäder ansluter sig till SkiStars fjällandslag och blir en av bolagets ambassadörer. Freeskistjärnans främsta uppdrag blir att utveckla parkerna på SkiStars destinationer under namnet ”SkiStar Snow Park by Jesper Tjäder”. Målsättningen är att bygga snowparks som passar alla, oavsett ålder och nivå.
– Det är en dröm att få vara med och bidra till att fler upptäcker glädjen, gemenskapen och magin med skidåkning och inte minst möjligheterna i en Snow Park, där jag själv började min karriär och fortfarande trivs som allra bäst. Jag hoppas att mitt samarbete med SkiStar ska få fler att känna sig välkomna och upptäcka hur roligt det är, både för stora och små oavsett vilken nivå man är på, att umgås och utveckla sin parkåkning tillsammans i SkiStars parker, säger Jesper Tjäder i ett pressmeddelande.

Jesper Tjäder behöver antagligen ingen närmare presentation. Han är en av världens absolut främsta freeskiåkare och har bland annat tre Olympiska Spel i ryggsäcken – i Peking 2022 vann han brons i Slopestyle. Jesper har också en plats i Guinnes Rekordbok efter att ha klarat av världens längsta rail på nästan 155 meter i våras.

Just nu pågår utvecklingen av Hammarbybacken i Stockholm som kommer erbjuda skidåkning på plast från och med 7 september. Hammarbybacken kommer erbjuda närmare 9000 kvadratmeter åkbar yta i form av konstgräs nedför berget, för att efterlikna känslan av att åka på snö. På delar av denna yta kommer det finnas en anpassad park (designad av Jesper Tjäder) med ett tiotal lekfulla element, så som rails och boxar, för att göra skidåkningen ännu roligare.

Undet vintern kommer Jesper Tjäders och SkiStars samarbete att fortsätta och fler parker kommer att utvecklas på SkiStars fjälldestinationer.
– Vi är oerhört glada att vi får med oss Jesper i vårt team som inte bara är en skicklig idrottare utan också en väldigt omtyckt och inspirerande freeskiåkare i den stora community som finns kring sporten. Vi ser att våra parker blir allt mer populära bland barn och unga och därför investerar vi i detta och vill ta en ledande position där vi vill erbjuda parker i världsklass för alla, säger Stefan Sjöstrand, vd på SkiStar AB.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.