Ny expresslift i Sälen till nästa vinter – värd 120 miljoner kronor

SkiStar investerar för 120 miljoner kronor i en ny expresslift och en släplift som ska ersätta den tidigare liften i södra Lindvallen, Söderåsen Express.

– Nu tar vi ett viktigt steg med att modernisera, vädersäkra och kapacitetsöka Norra Europas största alpina skidområde – SkiStar Sälen. Det känns väldigt bra och viktigt för att både säkra framtidens fjällturism och våra gästers nöjdhet och samtidigt investera i konkreta och bättre skidupplevelser här och nu, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Som tidigare kommunicerats investeras över en halv miljard kronor inom hela SkiStar för verksamhetsåret 2023/24, främst i vinterverksamheten med modernare liftsystem, bättre nedfarter och effektivare snöproduktion. En viktig del förutom investeringen i nya Söderåsen Express rör en helt ny sexstolslift i Hemsedal, Lodge Express som öppnar upp till vintersäsongen, där bygget nu har startat. Dessutom investeras i sommaraktiviteter och affärsutveckling.

Ny lift i Lindvallen, Sälen

Investeringen som det nu beslutats om gäller en ny lift i södra Lindvallen, Söderåsen. Den fyrstolslift som funnits där idag byggdes 1988 och ersätts med en ny, modern sexstolslift med samma namn, Söderåsen Express, med huvar och värme samt delvis förändrad sträckning så att den blir mer tillgänglig på dalstation samt mer vindskyddad på bergstation. Dessutom adderas en släplift i samma område med målet att den ska gå i alla väder och tillföra ytterligare kapacitetsökning. Planen är att de nya liftarna ska öppna redan till julen 2023.

– Äntligen kan vi leverera ännu fler minnesvärda fjällupplevelser för våra gäster när vi får en ny, modern sexstolslift i Söderåsen. Detta kommer att höja attraktionsvärdet för hela området och inte minst möjligheten för alla gäster som enkelt och smidigt vill ta del av hela Lindvallens skidområde. På sikt planerar vi även för att utveckla hela skidområdet här med flera nedfarter och boende med bästa ski-in-ski-out-läge, säger Tomas Berg, destinationschef för SkiStar Sälen.

Utvecklingen av Söderåsen och Lindvallen är en del av SkiStars visioner och framtidsplaner för Sälen. Se filmen om SkiStar Sälens framtidsplaner nedan:

Film: Framtidsplaner Sälen

 

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.