Låt oss presentera juryn som ska utse Sveriges bästa skidort

Omröstningen är i full gång och det har blivit dags att presentera juryn som ska vara med och utse Sveriges bästa skidort.

Omröstningen pågår i detta nu. Förutom huvudkategorin Sveriges bästa skidort så ska också Sveriges bästa park, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer, Sveriges bästa pist, Sveriges bästa offpistberg samt Sveriges bästa topptursområde utses.

Nytt för årets omröstning är att det finns en utvald jury som kan påverka resultatet. Så här går röstningen till:

Det går att rösta fram till den 31 januari, därefter utses topp tio i samtliga kategorier, framröstade av freerides läsare. Juryn kan därefter rösta på toppkandidaterna. Juryn röster räknas till 40 procent och läsarnas till 60 procent. Därefter sammanställs resultatet och vinnarna utses.

Juryn

Det är förstås omöjligt att hitta en jury som har besökt samtliga skidorter i vårt avlånga land, men vi känner oss ändå trygga med den kompetens och erfarenhet som denna juryn tillsammans besitter. Detta är juryn för omröstningen av Sveriges bästa skidort 2023:

Petter Elfsberg

Petter är chefredaktör på Freeride.se sedan i somras och har dessförinnan kuskat runt på diverse skidorter som frilansande skidjournalist. Innan Freeride tog greppet om Petter så arbetade han som tränare på ett freeskigymnasium och har också ett antal säsonger som skidlärare i ryggsäcken.

Tobias Liljeroth

Tobbe är en skidåkare med erfarenheter långt utöver det vanliga som har åkt skidor på över 100 skidorter på fyra kontinenter. Han har säsongat i Chamonix, La Grave och Kicking Horse och jobbade förut i 16 år som redaktör på magasinet Åka Skidor, varav de 7 sista som chefredaktör. Idag är Tobias redaktör på Happyride.se och arbetar också åt Extrem.

Erik Ehrner

Sist men inte minst i denna trio av jurymedlemmar hittar vi Erik Ehrner som arbetar för Friluftsfrämjandet som är en organisation med en stark historisk koppling till skidåkning sedan 1892. Erik är också CSGA-certifierad heliskiguide i Kanada samt SVELAV-instruktör och har jobbat som guide och utbildare i Nordamerika och Europa under de senaste 15 åren.

Vinn skidor

Alla som röstar och tar del av nyhetsbrev från Freeride och K2 är dessutom med i en utlottning av ett par skidor från K2 (Disruption 78ti) inklusive binding (Marker MXC 12) årsmodell 2023-24, värde 9000 kronor. Längd 170 eller 177 centimeter.

Glöm nu inte bort att rösta fram Sveriges bästa skidort 2023 inklusive alla underkategorier. Och må bästa skidort vinna!

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.