Olle Regnér fortsätter tävla på kvaltouren 2018

Den blå draken är icke död! Olle Regnér fortsätter poängjakten på FWQ kommande vinter. Han har hittat en kombination med universitetsstudierna som tillåter honom att pipa iväg på i vart fall de kvaltävlingarna som han är sugen på att köra. Freeride tog en update med den äldre brorsan i duon ”Bröderna ös”. 

Olle Regnér hade en lite snöplig säsong vintern 2017. Medan lillebror Carl Regnér lyckades kvala in till friåkningens finrum Freeride World Tour, slog Olle axeln ur led under jippot Åre Ski Finals. Brödraparet hade då tillsammans kuskat runt två år på kvaltouren, och även varit ytterst nära att redan efter första säsongen ta steget upp till världstouren.

När Freeride träffade 28- åriga Olle i slutet av maj 2017 i norska Jondal, vid foten av glaciärskidorten Folgefonna, var han osäker på om han ens skulle fortsätta tävla i friåkning. Nu när säsongen kommer allt närmare var det dags att höra med honom igen vad som sker med hans tävlande friåkningskarriär.

Hej, Olle! Hur är läget?
– Hej Freeride! Det är fint, sitter just nu och dricker kaffe med Kristofer Turdell efter en hård tennismatch på Kungsholmen. Jag vann.

Hur går det med axel efter att den hoppade ur led på Åre Ski Finals i våras?
– Axeln har faktiskt ganska precis slutat göra ont i alla ytterlägen, hade lite problem att till exempel spela tennis och dyka tidigare i sommar.

Det ryktas att du har satt dig i skolbänken igen:Vad läser du för någonting?
– Ja precis, jag har faktiskt redan läst en halv kandidat (90 HP) i nationalekonomi på Stockholms universitet under höstarna innan skidåkningen tog upp så mycket tid. Nu har jag däremot påbörjat ett program som heter Sport Management på Idrottshögskolan här i Stockholm, där man får en kandidat i företagsekonomi.

Olle och Carl Regnér uppskattade videoseriode DYBS (Does Your Brother Ski), här är andra episoden från 2017 som är från Hakuba, Japan.

Vad är planen med studierna?
– Planen i det stora hela är att slutföra studierna så att jag kan vifta med ett fint diplom om jag skulle bryta båda benen, men det tar ganska lång tid när man ska hålla på att åka skidor. Det som är bra med Idrottshögskolan är att den är en del av Riksidrottsuniversitetet, där jag har fått en plats, vilket svarar lite på din kommande fråga. Jag kommer alltså att få ett specialanpassat studieupplägg för att kunna tävla i vinter.

Svaret som hela Skidsverige väntat på! Du kör på alltså? Full on FWQ?
– Svar Ja, men kommer i dagsläget inte att satsa på att köra hela kvaltouren med målet att kvala till FWT. Jag kommer istället köra de tävlingar jag vill och om jag känner för det! Bra va? Sen kanske avundsjukan på lillebror Carl blir för stor så det slutar med att jag kör hela FWQ-touren ändå… Det visar sig.

Vad tror du om lillebroder Carls förutsättningar på världstouren?
– De skulle absolut kunna vara goda, med rätt coachning av Kristofer och Reine (nu när inte jag kan peka) ska han nog kunna ställa ned ett par fina åk. Nej, men Carl har blivit duktig på att tävla i år 2017, han har utvecklats mycket och lyckas hålla nervositeten i schack, samtidigt som han hittar på tokiga saker för att vinna så det ska nog kunna gå bra det där!

Kommer du att köra NM 2018?
– Självklart. Jag vill också vinna.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.