Snöläget i Norge just nu – vilka skidanläggningar är öppna?

Skidsäsongen är inte över än. Åtminstone inte om vi sneglar mot vårt grannland i väst där liftarna fortfarande snurrar på flera skidanläggningar. Men hur länge till går det egentligen att åka skidor? 

I Sverige har liftarna stängt sedan länge tillbaka. Men som tur är har vårt kära grannland Norge förstånd nog att hålla några skidorter öppna även under sommaren. Nedan är en lista på vilka anläggningar som håller öppet under sommaren samt hur länge de planerar att hålla öppet:

Stryn

Stryn Sommerski har haft en relativt bra säsong med mycket snö och nysatsning på catskiing. Men imorgon (söndag 17 juli) är sista dagen som skidanläggningen håller öppet. Stryn öppnade 1 juni och skrapade därmed ihop en sommarsäsong som varade i drygt en och en halv månad.

Folgefonna

Folgefonna öppnade för säsongen under maj månad och meddelade nyligen på sin facebooksida att det fortfarande finns gott om snö och att temperaturerna är fortsatt kylslagna. Hur länge anläggningen håller öppet beror på vädret men anläggningen svarar via telefon att de hoppas kunna hålla öppet en bit in i september.

Juvass

Galdhøpiggen Sommerskisenter öppnade för säsongen 14 maj och kommer ha öppet ända fram till 6 november. Mellan 10 juli och 29 juli håller dock anläggningen stängt för att kunna bevara den snö som finns på ett effektivt sätt.

Snø, Oslo

Det absolut säkraste kortet är om du vill åka skidor under sommaren utan att ta någon hänsyn till vädret överhuvudtaget är att besöka inomhusanläggningen SNØ i Oslo. Öppet året runt med garanterad kallsnö.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera