Tänndalen öppnar för skidåkning till helgen

Rekordsnö med djup på två meter och kallgrader har fått vårvintern att stanna kvar. Det ger möjlighet till skidåkning. Därför återöppnas utförsåkningen i Funäsfjällens anläggning Tänndalen. Skidåkningen är till för de som bor i länet. 

– En stor anledning till att vi bor här året om är skidåkningen. Och nu är snöläget är så fantastiskt såg vi att vi har möjlighet att öppna för de boende. Extra roligt är det dessutom att ha öppet för skidåkning så här sent på säsongen – när vi planerar för sommargästerna, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.

På torsdag till lördag under Kristi himmelfärdshelgen har Tänndalen öppet för länsbor. Halva intäkten för skipass skänks till Härjedalens Skateboardklubb och deras byggnation av en stor skatepark i Funäsdalen:
– I tider som dessa känns det oerhört kul att kunna erbjuda utomhusaktiviteter. Extra kul är det naturligtvis att kunna skänka en del av intäkten till en förening som uppmuntrar spontanidrott och vill bygga en trivsam plats för barn och ungdomar i Funäsfjällen, säger Rasmus Bent, anläggningschef i Tänndalen.

Med hänsyn till utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) har Tänndalen vidtagit flertalet försiktighetsåtgärder för att gäster och personal ska känna sig trygga. Gäster uppmanas bland annat att köpa Skipass online och i allmänna utrymmen finns tydliga avståndsmarkeringar för allas säkerhet. Ski Lodge Kök & Bar serverar fika och grillar hamburgare utomhus. Vigelliften och Hamra Sportshop har öppet torsdag till lördag kl. 10.00-15.00.

Med det rikliga snöläget öppnar även våffelstugan Andersborg för turåkare. Där högfjällsspåret Solskensturen pistas.

Om Funäsfjällen

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns sex alpina skidområden 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort. De skidorter som ingår i liftkortet är: FunäsdalsbergetKappruetRamundbergetTänndalenTänndalsvallen och Tännäskröket.

Missa inte radarparet Julius & Björns besök i Tänndalen för ett par vintrar sedan

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.