Zlatan säljer sin fjällstuga i Åre för 30 miljoner

Fotbollspelaren Zlatan Ibrahimovic har lagt ut sitt fjällhus i Björnen, Åre till försäljning. Prislappen på huset som har fem rum och totalt 304 kvadratmeter är 30 miljoner kronor. 

Det är mäklarfirman Bjurfors som har fått uppdraget att sälja Zlatans hus i Åre. Huset ligger på Copperhill 35 i Björnen, Åre och har enligt mäklarbeskrivningen ”Unik design, fritt panorama och exceptionell atmosfär”. Zlatan lät bygga huset 2014 och det stod klart för sex år sedan, igår lades det ut till försäljning. Mitten av villan är rundad, med ett panorama ut över Åredalen.

Men smakar det så kostar det. I detta fall får man slanta upp 30 000 000 kronor om man vill köpa huset, sen kan det givetvis bli budgivning på det om det finns flera intressenter.

Huset byggdes 2015 och är i två plan med sutterängvåning, tomten är på drygt tusen kvadratmeter. Huset säljes möblerat och utrustat med reservation för personliga saker såsom matbordet med tillhörande bänk samt samt liggfåtölj och stubbe. Tillträde kan ske under denna vintersäsong, enligt mäklarannonsen.

Nyligen berättade vi om att prisrallyt på svenska fjällstugor fortsätter där flera skidkommuner har ökat med många procent det sista året. Bäst (eller värst beroende på perspektiv) är inte Åre utan den största ökningen i pris har Härjedalens kommun, där Funäsdalen, Vemdalen och Ramundberget ligger, som senaste året är upp hela 33 procent. Snittpriset för ett fritidshus i riket är cirka 2,3 miljoner och 37 000 kr/kvadratmeter.

I Åre kommun är snittpriset på fritidshus 3 796  552 kr och kvadratmeterpriset nära 45 791 kr. Zlatans hus har ett kvadratmeterpris på 120 000 kr/kvadratmeter räknat på boytan, så om huset säljs till den pengen får möjligen Åre kommun ännu högre snittpriser i nästa översikt från mäklarna som samlar ihop statistiken.

Zlatans hus kan därmed slå snittpriset på Östermalm som är 109 959 kr/kvm det senaste året enligt svensk mäklarstatistik.
Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.