...

Åre, Vemdalen, delar av Sälen stänger för säsongen på grund av corona

Stängning av Skistars samtliga skidanläggningar i Sverige från och med måndagen den 6 april 2020 för resten av vintersäsongen. I år blir det ingen påsk för skidåkare i Åre, Vemdalen eller Lindvallen i Sälen.

SkiStar har från Folkhälsomyndigheten fått rådet att stänga skidanläggningarna i Sverige på grund av risken för överbelastning i sjukvården i de berörda regionerna. Detta medför att SkiStars svenska alpindestinationer Skistar Sälen (Lindvallen, Tandådalen-Hundfjället) Vemdalen och Åre kommer att vara stängda från och med måndagen den 6 april 2020.

”Detta beslut kommer att få en negativ effekt på SkiStars helårsresultat. Omfattningen har ännu inte analyserats. En viktig faktor att ta hänsyn till är att en stor del av vintersäsongen är passerad. SkiStar vidtar åtgärder för att anpassa verksamheten till rådande situation”, skriver man i pressmeddelandet.

Samtliga Skistars skidanläggningar kommer härmed att ha stängt vintersäsongen i förtid. Skistar meddelade den 12 mars 2020 att Skistars båda norska skidanläggningar, i Trysil och Hemsedal, tvingats stänga på grund av kommunala beslut i Norge.

I slutet på förra veckan blev Romme Alpin, som är tredje största aktör sett till antal sålda liftkort per år, utanför Borlänge första svenska skidort som meddelade att man skulle stänga helt på grund av corona. Bara några dagar tidigare hade Folkhälsomyndigheten sagt sig vara nöjd med de åtgärder som de svenska skidorterna vidtagit för att minska smittoriskerna, men nu har man alltså gjort en annan bedömning främst med hänvisning till risk för lokalt överbelastad sjukvård.

När skistar bommar igen, bommar halva Skidsverige ner

Skistar är största aktören bland skidanläggningar i Sverige och har nära halva marknaden sett till antal sålda liftkort. Romme Alpin som är tredje störst har alltså också stängt ned, något besked om att stänga från de andra större aktörerna Idre, Branäs, Kungsberget, Kläppen, Tänndalen, Orsa-Grönklitt, Riksgränsen-Björkliden mfl har inte kommit.

>> Uppdatering 21:57: DE FLESTA STORA SVENSKA SKIDORTER STÄNGER NED PGA CORONA

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.