BCA Float 32, 2.0


Märke: BCA
Ryggsäck för fjällturer och liftbaserad friåkning. Mycket bra ryggsäck för alla typer av skidåkning utanför preparerade pister. Airbag på 150 liter. Vikt 3 218 gram.

Float 32 är en mycket bra allroundryggsäck som är precis lagom stor för de flesta fjällturer, samtidigt som den är kompakt nog för liftbaserad skidåkning. Lavinryggsäcken bygger ut lite från ryggen och har goda justeringsmöjligheter på remmen.

Ryggsäcken har ett specifikt utrymme för lavinsond och spade, så att det är lätt att komma åt dem vid behov. Smarta lösningar som t.ex. fästen för isyxa, fack med dragkedja på höftbältet och hjälmöverdrag.

Float 32 är tillverkad av mycket kraftiga och robusta material. Spännet på höftbältet är tillverkat i metall och tål hård påfrestning. Utlösarreglaget kan placeras både på höger och vänster sida.

Ballongsystemet drivs av en luftfylld patron som blåser upp lavinballongen (medföljer). När man drar i reglaget som är integrerat i axelremmen fylls den 150 liter stora lavinballongen på några få sekunder. Personen som fångas i lavinen får då lägre masstäthet, och därmed större ”lyftkapacitet” i snön. Ballongens synlighet gör också att det går lättare och snabbare att söka efter den drabbade.

Float-systemet bygger på komprimerad luft och kan fyllas på efter att balongen har löst ut.

Specifikationer:
- Rekommenderas för: Alpint, topptur, friåkning
- Material: Nylon och polyester
- Packvolym: 32 liter
- Vikt: 3 218 gram (med full cylinder)

Övriga detaljer:
- Eget utrymme för lavinutrusning
- Hjälmnät för fäste av hjälm
- Diagonalfäste för skida
- Fickor på höftbältet


Vad tycker du om BCA Float 32, 2.0?
5
4
3
2
1
0.0
0 recensioner