Black Diamond Halo 28 JetForce

Black Diamond Halo 28 JetForce
Black Diamond Halo 28 JetForce
Black Diamond Halo 28 JetForce
Black Diamond Halo 28 JetForce
Märke: Black Diamond
Årsmodell: 2018 - 2019
Pris: 10499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Jetforce Avalanche Airbag Pack. Lavinryggsäcken som förändrade allt.
Black Diamond har i samarbete med Pieps utvecklat ett helt nytt system för lavinryggsäckar utrustade med airbags. Jetforce jobbar med en batteridriven fläkt som blåser upp den 200-liters stora airbag på bara 3 sekunder. Jämfört med tidigare system som använder sig av komprimerad gas eller luft samt en krutladdning som utlösare har Jetforce många tydliga fördelar. Med Jetforce kan du träna att utlösa airbagen hur många gånger som helst. Ett fullt laddat batteri räcker för upp till 6 utlösningar i rumstemperatur och 4 i minus grader. Dessutom gör den avancerade Pieps-elektroniken en självcheck vid varje start, något som inte är möjligt med gaspatroner, vilka du måste väga för att gissa dig till om de är laddade eller ej. Jetforce fortsätter att blåsa in luft i airbagen under en tre minuters period vilket gör att även om airbagen skulle fått punka så klarar den extremt starka fläkten att uppnå önskad funktion. Efter tre minuter inverterar fläkten rotationen och blåser ur luften ur airbagen, vilket skapar en stor luftficka i snön, som tillåter andning och viss rörlighet för den begravde. Jetforce kan tas med på planet som handbagage och du slipper krångliga regler och risker med de andra utlösningsmekanismerna.
Jetforce är en unik produkt som har många fördelar, men den ersätter inte sunt förnuft i bergen särskilt vid lavinfarliga förhållanden.
Halo 28 är mellanmodellen av Jetforce säcken med 28 liters packvolym. Förutom airbag-systemet är Jetforce en komplett skidryggsäck med bärremmar för skidor, goggles-ficka, nät för hjälmtransport, egen avdelning för spade och sond.

(Officiell information från Black Diamond)


Vad tycker du om Black Diamond Halo 28 JetForce?
5
4
3
2
1
0.0
0 recensioner