Rossignol EXPERIENCE 86 TI

Rossignol EXPERIENCE 86 TI
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Rossignol
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 132/86/120 mm Svängradie: 16.00 m Vikt: 2000 gram (176 cm)
Storlekar: 167,176,185 cm
Pris: 7000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Rossignol har skapat en ny definition på det diffusa uttrycket ”All-Mountain”. Med nya EXPERIENCE serien är fokus istället på det verkliga användningsområdet ”The ALL-RESORT SKI”. Genom att använda friåkningsskidornas spetsar och bretten, med typiskt mjuk och tidig böjlinje likt early-rise/tip-rocker (kallas All-Trail Profile) som sedan övergår till formen på en renodlad pistskida, har Rossignols utvecklingsavdelning lyckats skapa den perfekta skidan för användning på en skidort (2-in-1). Nackdelen tidigare med tip-rocker och early-rise är givetvis fladdrigheten som uppstår vid högre farter med långa mjuka bretten. Lösningen heter ”Drive-Tip”, med väldigt kraftigt direktionella längsriktade fiber som sitter integrerade med visco-elastiskt gummi, filtreras de negativa vibrationerna bort. Nya EXPERIENCE toppmodeller finns både med Titanal-, Basalt- och Carbon förstärkningar i midjemåtten 86mm, 82mm, 80mm och 78mm, där Basalt och Carbon modellerna erbjuder mest skidlycka vid medelhöga hastigheter medan Titanal-versionerna vill ha högre hastigheter eller kraft.
EXPERIENCE 86 Ti, En full sandwich konstruerad och metall förstärkt träkärna i Poppel. Med sina 86mm under foten är denna ett riktigt monster att åka på för riktigt duktiga åkare!
Alla nya Rossignol EXPERIENCE byggs med hänsyn till största möjliga miljöhänsyn: Certifierade träkornor, återanvänt material på stålkanter ovansida och belag. All energi vid fabriken är grön sol-energi. Att dessutom fabriken och lager ligger centralt i Europa är också viktigt.

(Officiell information från Rossignol)


Vad tycker du om Rossignol EXPERIENCE 86 TI?
5
4
3
2
1
0.0
0 recensioner