MIPS signar sin första skidåkare: Henrik Harlaut

Svenska MIPS presenterar sin första skidåkare och signar den från X Games medaljtunga Henrik Harlaut.

Hjälmsäkerhetsföretaget MIPS (Multi-directional Impact Protection System) satsar nu på att bygga ett team med atleter för att sprida ordet om sina produkter. Först ut i team MIPS är välkände Henrik Harlaut:
– Det är svårt att tänka på en enda åkare som jag känner som inte har gått igenom hjärnskakning, säger Harlaut.

Att krascher och smällar mot huvudet är ett inslag i Henrik Harlauts skidåkarliv är något som är säkert:
– Om du åker på en viss nivå känns det som att hjärnskakning är nästan omöjligt att undkomma. Men om du bär rätt hjälm och vidtar rätt försiktighetsåtgärder kan du minska risken för hjärnskada, säger han.

Henrik Harlaut tror också att många skidåkare faktiskt inte riktigt inser riskerna och vad det finns för skydd:
– Det är chockerande hur många människor som inte inser detta – det finns helt klart mycket utbildning att göra. Det är därför jag är så glada att få vara en del av Team MIPS, förklarar Harlaut.

MIPS skriver i pressmeddelandet att teamet kommer att vara en ständigt växande global kraft för hjälmsäkerhetsfrämjande ledd av idrottare från hela världen. Atleter med olika bakgrunder och professionella sporter som exempelvis cykling, skidåkning och motocross.

Vidare berättar MIPS att teamet med atleters centrala uppdrag är att öka medvetenheten om hjärnskydd och leda världen mot att använda säkrare hjälmar. Dess idrottare kommer framför allt att dra nytta av sina egna erfarenheter för att uppmuntra alla människor, oavsett ålder, skicklighetsnivå och sport, att fatta bra beslut när de köper hjälm. Många av idrottarna har antingen upplevt hjärnskada personligen eller har arbetat i närheten av dem som har gjort det.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.