Nattåget till Vemdalen allt mer populärt

Intresset för Snälltågets nattåg till Vemdalen är rekordstort inför skidsäsongen 2018/19. Det är dubbelt så många bokade snöiga tågresor jämfört med samma tidpunkt förra året.

– Vi börjar nu se effekterna av ett långsiktigt arbete med att erbjuda ett enkelt och klimatsmart sätt att ta sig till Vemdalen, säger Marco Andersson, Marknadschef på Snälltåget.
Främst är det en ökning under sportlovsveckorna, men även under januari och under vårvintern i mars ökar resandet. Redan förra vinter började också Vemdalen att fjäska lite extra för sina rälsburna resenärer, med lunchrabbater, gratis fika och billigare transferresor med taxi.

Nattåget till Vemdalen är ett samarbete mellan Snälltåget och Destination Vemdalen. Nattåget avgår från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala varje vecka från jul till påsk.

Antalet avgångar är – än så länge – begränsat. Tåget avgår på lördagskvällen från Malmö via Stockholm och ankommer Röjans station på Inlandsbanan på morgonen. Därifrån går transferbussar till destinationerna i Vemdalen (Klövsjö 11 km, Storhogna 15 km, Vemdalsskalet 22 km och Björnrike 35 km). Samtliga nämnda tre liftsystem (Klövsjö-Storhogna sitter ihop) ingår i samma liftkort. Hemresan sker söndag eftermiddag med ankomst Stockholm söndag kväll och Malmö måndag morgon.

En inte alls obekväm resa således, även om den sista busstransfern gärna hade fått vara. I relation förstår man än mer hur extremt lyxigt Åre och Riksgränsen har det med tågstation mitt i sina skidorter.

En del av tågresan mot Vemdalen sker på Inlandsbanan mellan Östersund och Röjan. Den sker helt fosilfritt med RME (raps) istället för diesel för att tåget ska vara det i särklass mest miljövänliga sättet att ta sig till fjällen.

RELATERAT

Mer information om tider och priser finns på Snälltågets hemsida – www.snalltaget.se

Mer om Vemdalens tre liftsystem läser du i vår skidortsdatabas

Missa inte heller vårt reportage från Vemdalen ”Offpistguide Vemdalen – Vaggande nattåg till snön” som publicerades i vintras.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.