22Designs Hammerhead


Märke: 22Designs
Årsmodell: 2007

Forumämnen om 22Designs Hammerhead

Borra om AR6  »

Vad tycker du om 22Designs Hammerhead?
5
4
3
2
1
sahlen1987
2009-02-28
Styrkor:
verkar hålla. Inget har pajat än så länge(kört på den ca 30-40 dagar).
Fantastisk stabil. Ställbara pivot points(vet faktiskt inte vad det heter på svenska.)
Super lång fjäder som gör att man inte sliter på allt lika hårt.

Svagheter:
Turläget funkar väl inte super. Om man drar åt fjädrarna hårt så hjälper inte den lilla extra detaljen att man ska vända på hälbiten. lossar istället pivot point prylen. Till antingen läge ett eller tar bort den helt. Lite meck, men inte super jobbigt, man lär sig.
När man dragit åt fjädrarna hårt kan det vara svårt att sätta på bindingen utan lite krångel, man lär sig dock och det är inget jag tänker på nu.

Sammanfattning:
Överlägsen bindning när det kommer till kvalitet och stabilitet. Råder alla som vill tycker att rottefella inte håller måttet att köpa denna. Jag pajade min rottefella 6 gånger om på en en och en halv månad innan jag köpte denna. Klasskillnad. Dock inte för den som åker en vecka per år kanske. Då duger det alldeles utmärkt med en annan bindning skulle jag tro. Första gången man kör på denna så blir man lite förvånad över syvheten(beror ju givetvis vilken inställning man har), men efter ett åk eller två så är man inne i det.
Som sagt va, grym bindning. Skulle tro att det är det bästa man kan komma över som telis åkare. Är du duktig och känner att inget annat är starkt eller hållbart nog, så KÖP DENNA BINDNING.

perhas
2007-03-25
Styrkor:
For denne sesongen er den blitt svart i farge og det gjør at denne bindingen også ser OK ut.
HammerHead er lett (ca 300-400 g lettere enn de fleste andre tellisbindinger), men samtidig meget stabil og solid.
Hælløfteren funker meget bra. Den kan flippes opp og ned med hjelp av staven veldig kjapt og enkelt.
Det er 5 instillinger for hvor aktiv en vil ha bindingen. Jeg bruker posisjon 1 og 2 til oppover og 3 eller 4 (for det meste 4) når jeg kjører ned. Å justere dette er blitt bedre enn modellen fra i fjor. Nå går det kjapt og greit.

Svagheter:
Nja, ingen spesielle, men den mangler utløsningsmekanisme (desverre vanlig for telemarkbindinger).
OBS: har 6 skruver og må ha en egen adapter for de som har K2 eller andre ski med prelagde hull.

Sammanfattning:
Lett, pålitelig, presis og med evne til å overføre mye kraft til skien. Du føler at du har god kontroll og med flere justeringsmuligheter for å finne hvor aktiv du vil ha bindingen. Jeg kjører for det meste i posisjon 4, mens en god venn kjører bare i posisjon 1 (lengst framme). I løssnø kjører jeg noen ganger i posisjon 3 for å lette trykket framover på skien på den bøyde foten.
Anbefales på det varmeste. Det eneste som kanskje blir bedre er NTN, men inntill de er på markedet er dette absolutt en av de beste bindingene på markedet. En klar femmer!