Atomic Tracker 16

Atomic Tracker 16
Märke: Atomic
Årsmodell: 2013
Pris: 4000 Kr
(Officiell information från Atomic)


Vad tycker du om Atomic Tracker 16?
5
4
3
2
1
Mountain_Man
2013-01-04 (Ändrad: 2013-10-28)
Styrkor:
Matchar en premium alpinbindning utför i stabilitet och elasticitet. Bra inställningsmöjligheter med steglöst reglerbar häldel och höjd på tådelen. Fungerar helt OK vid gång/klättring även om den inte är i närheten av att matcha en techbindning. Utmärkt att kunna växla mellan gå och åkläge utan att ta av skidorna.

Svagheter:
Ej rörlig tåplatta vilket innebär att skor med gummisula (turskor) ej bör användas! Ej tillräckligt reglerbar tådel för att fungera med alla turskor. Ett visst mindre glapp i häldelen är ofrånkomligt pga konstruktionen, märks dock inte vid åkning. Snö samlas under bindningen vid gång vilket innebär att det sällan är möjligt att växla mellan gå och åkläge utan att ta av skidorna (åk till gå är dock inga problem). Ej plan i gåläge pga av konstruktionen vilket gör att plattåkning blir lite märklig med ett mindre framåtlut. Endast ett läge på hälhöjaren (vilket är relativt högt).

Sammanfattning:
Utmärkt alpinbindning med gåfunktion (ej turbindning) men det känns som det finns en del barnsjukdomar som bör åtgärdas. Dock inget som egentligen är ett stort problem utan mer ett antal mindre missar (se svagheter). Ganska märkligt att bindningen inte fungerar med traditionella turskor med hel gummisula ... speciellt med tanke på att gåfunktionen i flacka partier mer eller mindre kräver en sko med gåfunktion på grund av den inbyggda hälhöjningen på omkring 1 cm.

Sammanfattningsvis en helt OK bindning som inte riktigt når förväntningarna som ställs på en bindning som direkt konkurrerar med Marker Duke. Kör man med turskor är Duke fortfarande förstahandsalternativet och kör man med alpinskor och ska tura en del är nog fortfarande Duke rätt val pga. bristerna i gåfunktionen.

Samma bindning som Salomon Guardian.

EDIT: Efter en säsong kan jag konstatera att bindningen i praktiken fungerar mycket bra. Den typ av bindning man klickar i och glömmer ... eftersom den gör precis det en bindning ska. Faktiskt inget krångel överhuvudtaget. Rekommenderas som alpin bindning med turfunktion (betyg 4/5), men är knappast förstahandsvalet om man är ute efter en mer renodlad turbindning. DS.