Bomber 'Bishop' Telemark

Bomber 'Bishop' Telemark
Märke: Bomber
Kolla in www.bombertele.com


Forumämnen om Bomber 'Bishop' Telemark

Vad har alla för skidor (telemark)?  »

Vad tycker du om Bomber 'Bishop' Telemark?
5
4
3
2
1
TellyHelly
2008-09-04
Styrkor:
Stabil. Man får med sig hela skidan när man svänger.

Pjäxorna sitter fast bra i bindningen

Svagheter:
Kall eftersom hela delen under pjäxorna är i metall.

Tung

Klapprar lite när man går med dem.

Inte helt jämnt motstånd under den tiden som man går ned i telisposition. HammerHead är bättre på detta.

Sammanfattning:
Den bästa bindning jag har prövat (varit inom Rottefella, Linken och HammerHead). Det beror på att den är så stabil.

Har hållt mycket bättre än dem Rottefellabindningar jag har haft. Har efter en vintersäsong (5 månader) och en sommarsäsong (1,5 månad) inte börjat krångla än.

Freddelito
2007-02-12
Styrkor:
Stabilitet och vridstyvhet, superfinish.

Svagheter:
Lite bökig att sätta på sig i brant terräng, känns som att man hade kunnat lyxa till det med en step-infunktion när man ändå höll på. Liksom tidigare recensenter har jag den första, har åkt 4 säsonger på dem och bytt tåboxen till den bredare. Att de kommer att överleva atomvintern är jag dock skeptisk till. Jag åker 25-30 dagar per säsong, kör Völkl Gotama och tidigare satt de på ett par Stöckli Stormrider DP (den tidiga, hårda). Jag väger 72 kg. Efter ett par tre säsonger upptäckte jag att den ena bindningen började kärva, när jag plockade isär den visade sig att de lättmetallrör som hälboxen glider på var hårt åtgängna och nätta. Dessutom hade båda bindnignarnas rör tydliga sprickbildningar över sig....

Jag mailade med tillverkaren som var extremt tillmötesgående, han hade inte hört talas om något liknande och bad mig maila bilder på skadorna. Dagen efter att jag mailat min bilder mailade han mig och eftrfrågade min adress, helt nya bakstycken skickades omgående kostnadsfritt. De nya bakstyckena är lite annorlunda i kontruktionen och funkar klockrent. Servicenivån från Bomber är otroligt schysst, inget snack om omild behandling eller andra fånigheter.

Sammanfattning:
Jag är grymt nöjd med mina Bombers, känns ruggigt stabila, om man jämför de problem jag haft med dessa kontra andra bindningar jag åkt med är dessa helt klart den mest robusta på marknaden. Stort plus även för killar (läs prylbögar) som släpar runt på flera par. När man har tre par lagg och bara behöver köpa till ett 2nd ski-kit för ett par hundringar är prislappen inte så blodig för bidningen. Dessutom uppstår en bonuseffekt, snåljåpar utan egna fat-skis kan inte låna ditt andra par då du bara har en bindning :o)

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera Bombern, men skruva av den och ta den i väskan när du checkar in den på flyget. Hårdheten kan lätt smula sönder cappen på dina skidor vid en traditionell omild flygpackning.

Bronkenstein
2006-08-07
Styrkor:
Vridstyv och stabil bindning. Säkert hållbar i längden.

Svagheter:
Tung bindning, som inte lämpar sig för toppturer. Jag hade svårt med de omställningar i tekniken som Jonas_e nämner. Som sagt inget motstånd/spänst i bindningen och dessutom att tån "rullar" lite. Jag köppte också den första modellen med smalare tåblock, men bytte sedan till den bredare tåplattan. Visst blev det skillnad, men bindningen passade inte mig.

Sammanfattning:
Grymt stabil bindning och du håller dig i liften. Skall du börja traska uppåt med stighudar finns det andra betydligt lättare bindningar som ger dig garanterat lika kul åkning ner, men framför allt en deffenitivt skönare vandring uppåt!!!

Jonas_e
2003-01-06
Efter att konverterat bindningen till modell 03 med det nya tåblocket blev det markant bättre tåtryck på innerskidan. Böjningen på pjäxan är nu jämförbar med t.ex. Cobran. Bindningen svarar mycket bättre och är helt suverän i hård pist.

Årsmodell: 2002
Jonas_e
2002-11-26
Bomber Bishop, -elakaste bindningen på berget eller ett kilo aluminium skrot?

Jag åker bindningen på ett par Atomic R EX med NDI Crossplate. Jag gillar mina Bishops, de ger riktigt bra kontroll och är mycket pålitliga. Inga tjyvsläpp har inträffat sen jag hittat rätt förspänning, vilket var betydligt mer än manualen rekommenderade, detta gör tyvärr det lite jobbigare att ta på bindningen. Jag kör på race fjädrarna vilket förmodligen påverkar förspänningen.

Bindningens detaljkvalitet är kanon, det känns som om den kommer att överleva atomvintern tillsammans med eternithus och kackerlackor. Man får i alla fall en lång garantitid på köpet.

Åkmässigt känns den ganska annorlunda från en Cobra. I neutralt läge (foten i skidan) finns ingen häl-upp tendens som på t.ex. en Cobra. Fjädrarna komprimerar först när hälen lämnar skidan. I bindningens framkant blir känslan också annorlunda då böjningen i skon inte blir så kraftig eftersom sulan till viss del rullar över tåblocket. Det tar lite tid att vänja sig. Nu kommer det dock lite nya prylar till bindningens framkant som kanske ger förändrade egenskaper på modell 02/03. Det som också saknas är en hälhöjare, men Bomber jobbar även på detta.

Tills hälhöjare och kompabilitet med en utlösningsplatt är på plats så får det bli en 4, sen blir det nog full pott för Bishop.

Årsmodell: 2001