Dynafit Radical ST

Dynafit Radical ST
Märke: Dynafit
Årsmodell: 2015
Pris: 3700 Kr
Tillverkarens beskrivning
TLT Radical ST är en bindning med DIN skala 4-10 och med skistopper vilket gör den lämplig för de flesta skidåkare som vill en bindning till allt. Favorit hos de som vill kunna åka i liftsystem tack vare skistoppern. Radical ST är tillräcklig för nästan alla skidåkare och skidmodeller, även bredare skidor.

Vikt 531g
DIN 4-10
Skistopperbredder 82, 92, 100, 110, 130 mm
Full justerbar med +/- 12,5 mm
Pris 3 700 4 000 SEK beroende på stopperbredd

(Officiell information från Dynafit)


Vad tycker du om Dynafit Radical ST?
5
4
3
2
1
lennartberggren
2022-02-11
Styrkor:
lätta

Svagheter:
bottenplattan gick sönder men efter nästan sju års åkande och en slutlig hård krasch

Sammanfattning:
helt ok har haft skidor med 100mm och uppåt

Årsmodell: 2017
Svante
Svante (Gäst)
2016-03-17
Jag vill komplettera min egen recension ovan. Efter diverse reklamationer har det framkommit att bindningen inte är fullt kompatibel med pjäxorna jag använder, K2 Pinnacle (detta enligt Dynafit). Känd tysk nätbutik undviker ansvar med hänvisning till att jag inte nämnt vilka pjäxor jag har (vilket inte stämmer, då jag uttryckligen nämnt det i min beställning). Kan bara gratulera alla för vilka Radical ST fungerar, jag skaffar själv inte andra pjäxor för bindningens skull.

Svante
Svante (Gäst)
2016-02-22
Styrkor:
Lätthet uppför.

Svagheter:
Fungerar i praktiken inte alls på bredare skidor. Bara om du är lätt och riktigt mjuk i ditt åkande kan du ens överväga att använda dessa på en 100mm skida (för att inte tala om bredare).

Sammanfattning:
Mina första tech-bindningar, så jag trodde jag gjorde något fel då de bara löste ut i normal pist. De är monterade på Black Crows Corvus med 108mm i midjan. Jag åker normalt både fort och aggressivt, men också skidorna var nya så jag tog det lite försiktigt. Skidorna bara lossnar, också efter att jag spännt dem till max. Funkar säkert till smalare touring-skidor (vilket ju också bevisats), men blir livsfarliga om du vill åka offpist med bredare skidor. Som att sälja en bil med pappersbälten och luftballonger som krockkuddar. Och om du tror att denna åsikt bottnar i pur inkompetens och användarfel så har allt dubbelkollats med bästa expertis. Som sagt säkert ok på traditionella smalare touringskidor, men borde vara kriminellt att prångla på bredare lagg.