Dynafit TLT Radical FT

Dynafit TLT Radical FT
Märke: Dynafit
Årsmodell: 2014
Pris: 4500 Kr
Tillverkarens beskrivning
Radical FT är den perfekta kombinationen för skidbestigare och friåkare som älskar utförsåkningen. Första bindningen som inte kompromissar på antingen vikt eller prestandard. En låsbar carbonplatta under foten gör att bindningen förhindrar tjuvlösningar i positionen - LOCK (pga skidan flexar för mycket). Man förlorar lite av skidan flex under bindningen men vid UNLOCK har du skidan naturliga flex. LOCK funktionen är lämplig vid hög fart på väldigt ojämnt underlag eller vid större hopp/dropp. DIN 5-12. Vikt 599 gram

(Officiell information från Dynafit)


Vad tycker du om Dynafit TLT Radical FT?
5
4
3
2
1
Pillard
2019-04-12
Styrkor:
- Funkar problemfritt uppför

Svagheter:
- Funkar bra utför, så länge du inte åker på breda skidor på hårt underlag och pressar skidan.

Sammanfattning:
Smärre ikon som bildat skola. Allt bara funkar och är logiskt. Absolut inte det lättaste man kan hitta men fungerar suveränt om man varken är gramjägare eller storhoppande freerider.

Version 2.0 har löst mycket av problematiken med tjuvsläpp

Årsmodell: 2015
red_tag
2013-01-17
Styrkor:
Lätt, vridstyv, tar inte så mkt plats, hållbar, smidig hälhöjare, stabil med breda skidor

Svagheter:
Egentligen inga

Sammanfattning:
Jag var skeptisk till hållbarheten och funktionen av denna på mina NT med 123 mm under midjan men valde att montera på de ändå inför Rogers Pass resan. Folk pratar om tjuvlösningar och att man måste skruva din skalan i botten. Så är det inte vågar jag påstå! Jag väger 83 kg och är 187 cm lång, ställde in rubbet på 9 ungefär och det höll mer än väl under de 10 dagarna i Kanada. Inte en enda tjuvlösning och då körde jag på bra + dropp och hoppande! Jag är mer än nöjd. De må vara dyra men det är de värda!

Årsmodell: 2013