Marker Kingpin 10

Marker Kingpin 10
Märke: Marker
Årsmodell: 2019 - 2022
Vikt: 650 gram
Pris: 4699 Kr
Tillverkarens beskrivning
Markers totalt revolutionerande Pin-Tech bindning. Kraftöverföringen är i en klass för sig tack vare den kraftiga bakbindningen. Extremt låg vikt: 630g utan skistopper och 730g med skistopper. OBS, Marker Kingpin kräver pjäxor med s.k. tech-inserts. Åkarvikt max 100kg. Vikt angiven utan stopper

(Officiell information från Marker)


Vad tycker du om Marker Kingpin 10?
5
4
3
2
1
JohanBaeckstrom
2019-03-04
Styrkor:
Lätt binding med bra möjligheter för att höja nivån för hälen.

Svagheter:
Marker King Pin har allvarliga problem som Marker inte vågar kännas vid utan låtsas vara helt oförstående inför.
Jag har denna säsong vid tre tillfällen fått is i tåbindningen så att den inte gått att sätta på!!! Jag har kamrater som kan vittna om detta och proffs på Intersport som inspekterat isen i bindningen innan den borttagits med varmluftspistol, kompisar som råkat ut för samma sak etc etc.
Jag har försökt urinera på bindningen men det hjälpte inte däremot har termos varm vätska smält isen men det är ju inte naturligt något som alltid finns till hands.
Alpingaraget i Stockholm har rått mig spruta på CRCs White Grease, en slags silikon/olja, vilket jag provat men problemet kom tillbaka även om det kan vara bra. Tillsvidare har jag alltid en liten, 100 ml, spayflaska fylld med "Avisning" (ex vis Sonax "Flytande isskrapa" på Clas Olsson) som man kan ha på bilens vindruta istället för att skrapa den.
Jag har även råkat ut för att frambindningen pga av is måste hållas öppen med staven när man skall sätta på skidan vilket kan vara svårt i 40 graders lutning.
OM jag befann mig ensam i en gryta med 500 höjdmeter på sidorna fyllda med lössnö ( som Col de Pers framför gaugen/ravinen i Val d'Isère) och utan mobiltäckning handlar det inte längre om praktaliteter för att få dit en helikopter utan dessvärre om Liv och Död. Alla som har s.k. "High tech" bindningar råds därför att alltid medtaga skållande het vätska alternativt Avisning. Vad som enligt min uppfattning är mest hemskt och märkligt är att Marker spelar fullständigt oförstående inför problemet.

Sammanfattning:
S.k. high tech bindningar för topturer är riskfyllda att använda, om så sker ha alltid med mobil och "Avisning".

Årsmodell: 2019
Jritsle
2017-12-30
Styrkor:
Smidig bindning om man använder samma skidor till topptur och gasar på runt hela fjället. Enkel att få mellan gåläge och skidläge, ingen risk att de isar ihop som kan vara problem på rambindningar. Känns stabil att åka på och har för mig löst ut när den ska.

Svagheter:
Hela häldelen känns som den kan va lite instabil och att de finns risk för att de kommer bli glapp i framtiden. Jag hade även oturen att monteringsskruvarna i skidan började sitta läst i tådelen (Har de kanske med att de inte absorberar upp alla slag som en vanlig bindning gör?).
Har haft lite problem med att den isar igen men den hamnar då i stängd lägen men går att öppna med staven men man måste då stoppa i pjäxan direkt.

Sammanfattning:
Helt klart nöjd med bindningen men något dyr. Funkar till de mesta men kanske inte en bindning för den som gasar på järnet även om jag försökt göra de med min.
Jag skulle köpt den igen.

Eric Johansson
Eric Johansson (Gäst)
2017-12-23
Styrkor:
Stabil bindning för sin vikt.

Svagheter:
Tådelen tenderar att isaihop. Tyngre än många jämförbara bindningar.

Sammanfattning:
Finns bättre turbindningar finns bättre alpinbindningar. Blir mellanmjölk och svårt att hitta vad bindningen har för styrkor. Att tådelen lätt isarihop i turläget är inte heller något plus.

OskarHidn
2017-12-04
Styrkor:
Stabil, smidig, lätt att använda, säkra.

Svagheter:
Krånglar ibland vid avtagning (pga. isbildning)

Sammanfattning:
Helhetsintrycket är väldigt bra, bindningen känns väldigt rejäl och fylld med kvalité.

Jag har använt dem i alla sorters förhållanden: isig pist, mjuk pist, slaskig pist, hård offpist och lössnö. Jag har kört många toppturer, både korta och heldagsturer. De har varit väldigt smidiga på alla dagsturer jag tagit med dem på. Jag har inte upplevt något problem med isbildning under turer. Detta problem har främst varit under blöta dagar i backen.

Ett fåtal gånger har de löst ut av att jag kört väldigt hårt i hård pist. Jag upplever i övrigt att utlösningsfunktionen fungerar som den ska. Jag tycker att bindningen är optimal för dagsturer då man troligtvis vill ha något lättare om man går många längre turer.

Jag har tidigare använt mig av Marker Duke. Man märker tydlig skillnad i vikt och kingpin har inte alls samma problem med isbildning som jag upplevde med Marker Duke. Även "hällyften" är både säkrare och lättare att ta upp och ner (man använder bara staven).

Priset är tilltaget men jag tycker verkligen att man får vad man betalar för.

Jag skulle köpa kingpin igen.