Rottefella Chilli


Märke: Rottefella

Vad tycker du om Rottefella Chilli?
5
4
3
2
1
andreas_ull
2005-02-11
Jag älskar min chilli, funkar hur bra som helst aldrig haft nåt problem och dom käkar inte upp mina T1 som dom gjort för andra, tror dom har fixat det på förra årets modell. Klar 5 för priset hade dom vart dyrare kanske en 4.

Andreas
Andreas (Gäst)
2004-12-06
Visst gnager den lite här och på pjäxorna. Det som irriterar mest jämfört med t ex kompisens Cobra är dock att det så snabbt bygger upp med packad snö under pjäxans framdel. Speciellt efter ett par vurpor när det snöat.

Kan absolut tipsa om att köpa en ombyggnadssats med stänger/rods istället för wire. Detta blir betydligt slitstarkare och känns också stadigare...

crilleus
2004-12-06
Mycket sköna! Men lossnar lite väl lätt från skidan.. Kan också bero på mitt skruvande =P

mockasin
2004-12-02
Dom duger helt klart super bindningar! :D

tele_mark
2003-11-02
är nöjd med bindningarna... det så kallade käkandet kan man lätt reda bot på med lite el-tejp!!

Petzl
2003-03-03
Jag är nöjd med bindningarna, funkar bra. Äter dock lite på pjärrorna!

Årsmodell: 2001
Ptengvall
2003-01-12
En bindning som duger till det mesta, men inte mer. Visst är den vridstyv och stabil men den går ständigt sönder och konstrar när man bränner i pisten heller hoppar. En hyffsad nybörjarbindning helt enkelt.

Årsmodell: 2001
DaKine
2002-08-28
Chili är OK stabil och går att använda både i och utanför pisten. Den ger bra känsla om än lite styv i rörelserna. Konstruktionen är enkel och smart. MEN, jag måste instämma med många innan, pjäxorna gillar den inte, friden uppe på fjället kan störas av lite oljud och fjädrarna ger sig. Dessutom skall du befinna dig i norden när du total-crashar i 90 knyck. I alperna finns ont om reservdelar... Fick använda lite ingenjörskonst, några skruvar och massa tape i Italien. Därför, ej prisvärd!

Årsmodell: 2001
Kenneth
2002-01-06
Dåliga bindningar, vajern töjs ut och börjar glappa. Har fått köpa nya vajrar ett par ggr. men det är svårt att hitta dem separata. Tycker att Telemarksbiningar är dyrt över lag, det är ju inte så komplicerade saker. :(

Årsmodell: 1999
PlunTzkY
2001-12-22
Skönaste telis bindningen jag har åkt på... Har förut kört Riva och provkört en bindning från narvik som jag inte kommer ihåg vad den heter, var rätt mettalisk look och liknade mer än vanlig bindningar men dock med lös häl. Den gav dock inte nåt direkt motstånd och respons i höjdled och upplevdes som lite sladdrig därför.

Men hur som helst så måste jag säga att det är stryktålig bindning som är lätt att ställa in känns väldigt skön.
Personligen är jag jättenyfiken på Rottfellas nya bindning, tror den kommer vara den absolut bästa bindningen hittils!

Den rätar till alla Chilis problem. Kompresionsfjädrar som gör att dom inte "töjs ut" och även hälhöjare. Vad mer kan man önska? Kostar dock runt 1400:- eller nåt tror jag, men om man jämför med en vanlig bindning är det fortfarande inte så farligt, personligen tror jag den kommer bli riktigt vass!!!

Årsmodell: 2001